Foça Deniz Öyküleri 2016 Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Foça Deniz Öyküleri 2016 Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 18:41

Foça Deniz Öyküleri 2016 Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça ilçesinde belediye tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve geçen yıl vefat eden edebiyatın duayen isimlerinden Tarık Dursun K. adıyla özdeşleştirilen Deniz Öyküleri ödülleri törenle sahiplerini buldu.
Reha Midilli Kültür Merkezi'nde saat 14.00'de başlayan törene CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bazı belediye meclis ve Foça Kent Konseyi üyeleri, yarışma jürisinde yer alan yazarlar, sivil toplum kruluşlarının temsilcileri ve edebiyat severler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Foçalı şair-yazar Hüseyin Yurttaş, "Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri" yarışmasının hem coğrafik hem kültürel özellikleri açısından ilçeye çok yakıştığını söyledi. Tarık Dursun K.'nın eskilerin deyimiyle nevi şahsına münhasır, kendine özgü hitap ve seslenişleri olduğunu, birisini gördüğünde "Oooo çiçekler açtı", Öpüldünüz" deyişlerinin, "Bütün kediler miyavv der, Arnavut'un kedisi miyav be ya" gibi kendine has fıkralarının unutulmadığını, Foça sokaklarına yapışıp kaldığını anlattı. Yurttaş, O'nun gerek edebiyat çevresinden gerekse yardıma ihtiyacı olan diğer vatandaşlardan pek çok kişiye duyurmadan yardım ettiğini sözlerine ekledi. Yurttaş, "Ona özgülenen bu ilk yarışmada kendisini saygıyla ve özlemle anıyorum" dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da Foça'nın tarihi boyunca denizle özdeşleştiğini ve deniz öyküleriyle anılmasındanda gurur duyduklarını belirtti.
Seçici Jürisini yazarlar Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Gönül Çatalcalı, Hüseyin Yurttaş, Vecdi Çıracıoğlu ve Ahmet Önel'in yaptığı 5. Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri yarışmasında Birinciliği 'Miçoz Tapası' ile kazanan Samet Karadeniz , ikinciliği 'İskele Alabanda' ile kazanan Sibel Gögen, üçüncülüğü 'Bir Hayalden Geriye Kalan' ile kazanan Merve Aksoy'a ödülleri Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından verildi.
Yarışmanın birincisi Samet Karadeniz, kendisine yazarlık yolunda ufuklar açtığına vurgu yaptığı Haldun Taner, Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü ve Ferhan Şensoy'a teşekkür etti. Karadeniz, "Ödülü tutuklu gazeteci ve yazarların olduğu şu günde, umudun sanattan yana olduğu günlere özlemle alıyorum" dedi.
Jüri üyeleri ve jürinin yayınlanacak kitapta öykülerinin yer almasını değerlendirdiği Fatih Yiğitler, Umut Devrim Eryorar, Gökben Derviş, Emine Özgenç, M. Suat Gülşen, Emre Coşkun, Birol Keskin ve Furkan Yılmaz'a çiçek takdimiyle ödül töreni sona erdi.
Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!