Foça’da Lordi tiyatrosu

Güncelleme Tarihi:

Foça’da Lordi tiyatrosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 16:54

Anadolu’nun en büyük rock festivali, ilk gün 2006 yılında kazandığı Eurovision yarışmasıyla adını duyuran Lordi’yi ağırladı.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM KONSERİN FOTOĞRAFLARI

Finlandiyalı ekip gece 02:00’de çıktıkları sahnede yaklaşık 11 bin kişiyi rock’a doyurdu. Grup gece boyunca ne zombi avını bıraktı ne de seyircileri eğlendirmeyi...

Dördüncü albümleri Deadache’in turne ayaklarından bir olan Türkiye'ye gelen Lordi Grubu'nun konseri öncesinde Metoboy, Black Tooth, Çilekeş, Epica ve Pentagram yer aldı. Türkiye’ye ikinci kez gelen Epica alanı Lordi için hazırlarken, Pentagram’ın her zamanki gibi ortalığı yıkan sahnesi her yaştan katılımcı için coşku ile geçti. Bu yıl Balıkesir Zeytinli’den İzmir Foça’ya transfer olan Foça'daki Anadolu'nun en büyük rock festivalinde sıra Lordi’ye geldiğinde ekibin yarım saat rotarlı sahneye çıkması önce içi kum dolu su şişelerinin sahneye atılmasıyla protesto edildi. Lordi’nin denizden tekne ile sahneye gelmesi sırasında grubun hayranları alkışlarla çığlık çığlığa sevi gösterileri yaptı.

Haberin Devamı

Ağır kostümleri ve plastik makyajları ile sahneye çıkan Lordi, sahneye sallanan sandalyede ölü bir kadın maketi yerleştirdi. Chopping ile konsere başlayan ekibin karşısına çıktığı kalabalık ise muazzamdı. Dördüncü albümleri "Deadache"den "They Only Come" ve "Raise Hell"i çalan, yaklaşık 11 bin kişi önünde şarkı söyleyen Lordi’nin solisti Mr. Lordi, ilk Türkiye deneyiminde "Türkiye nasılsınız? Peki biz nasılız" diye sorunca coşku doruğa çıktı. "Bulldog" parçasında basist Ox, bir iblisin elinden zincirlerini kırarak kurtuldu. Dördüncü parçadan itibaren sadece konser değil, bir sahne şovu da izleyeceğimizin sinyalini veren grup, "Daddy"den sonra "Türkiye çok sıcak. Bir önceki albümden birşeyler dinlemek ister misiniz" diye sorduğunda olumlu bir yanıt alınca seyirciler hep bir ağızdan "Sandman"i söyledi.

Manskin parçası öncesinde grubun menajeri olan Rick’i sahnede sözde gitarla yaralayan basit Ox’un ardından şarkı ortasında konfettiler sahneye dağıldı. Deadache’in ardında görünümlerine ışık tutan Monster Monster parçasında ölü gelin ve damat sahnede vals yaparken klavyedeki isim, ekibin tek kadı üyesi Lady Awa ikisini de kazıkla öldürdü. Sahneye ölü bir ninja çıkınca ise sensei’yi öldürüp kafasını kesmek ise davulcu Kita’ya kaldı. "Snows" başlaynca solist Mr. Lordi, kasap olarak sahnedeydi.

Haberin Devamı

"Wake the Snake"in ardından gitarist Amen, Mısır firvunu olarak sahneye çıktı ve önce tarih yazıp sonra o sayfayı koparıp attı. "Biraz daha istiyor mususnuz? Emin misiniz" diye soran Mr. Lordi, seyircilerden "olur" cevabı alınca "Dr. Sin"i seslendirdi. Elinde içinden duman çıkan oyuncak bir bebek ile sahneye gelen Lordi, "Monsterman" ile devam etti. "Devil" ile şeytan çıkaran ekip, "HRH" ve son olarak da kendilerine 2006 Eoruvisison yarışmasında birinciliği getiren "Hard Rock Hallelujah"ı seslendirdi. Tüm dinleyenlerin eşlik ettiği şarkının ve zombi avına dönen sahne performansının ardından, grup yeniden gelmek için dinleyicileriyle sözleşti.

Konserden notlar:

Haberin Devamı

* Lordi, performansı öncesinde sahneye atılan içi kum dolu su şişeleri artık bayatladı. Zeytinli’den beri yenilik bulamayan kültürsüz seyircilere önerimizdir.

* Lordi’nin sahnesi çok doluydu ama totalde bir ana fikre sahip değildi.

* Gündüz makyajsız gördüğümüz grup, akşam "ne olmuş bu güzelim insanlara" dedirtti.

* Sahneye 30 cm. topuklu ayakkabılarla çıkan grup üyeleri, yürüme konusunda takdirimizi kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!