Foça Atası'nı özlemle andı

Güncelleme Tarihi:

Foça Atasını özlemle andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 13:19

Foça Atası'nı özlemle andı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında İzmir'in Foça İlçesi'nde anıldı.

Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının şube başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, askerler, öğrenciler, öğretmenler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) ve Türk Kadınlar Birliği Foça Şubeleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı saat olan 09.05'te Foça'da yaşam durdu. Sirenler çalındı, araçlar durdu. Alandaki bayrakların yarıya indirilmesinin ardından Ata'nın anıtı çiçeklerle donatıldı. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayanlar, dua okuyanlar ve "Mekanın cennet olsun atam" diye haykıranlar oldu.

Anma programı, daha sonra Reha Midilli Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada bir konuşma yapan Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İngiliz Başbakanı Lloyd George'un sözlerini hatırlatarak Atatürk'ün birkaç yüzyılda bir dünyaya gelen dahi bir lider olduğuna dikkat çekti. Çağları değiştiren liderlere özgü tüm özelliklerin Atatürk'te bulunduğunu anlatan Akar, hiçbir manda fikrine yanaşmadan tam bağımsızlık yolunu seçen Mustafa Kemal'in, Türkiye Cumhuriyeti'ni sağlam temeller üzerine kurduğunu söyledi. Akar, "Bu topraklar bize çok şey öğretti. Bu nedenle her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız. Rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum" dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin konuşma ve şiirleri, slayt gösterisi ve "Ata'ya Özlem Oratoryosu" ile Foça'daki anma programının sabahki bölümü tamamlandı.

Program kapsamında bugün saat 19.30'da Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Foça Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu'nca hazırlanan Atatürk Oratoryosu sahnelenecek.

Reha Midilli Kültür merkezi sergi holünde Foça Halk Kütüphanesi tarafından açılan Atatürk Kitapları Sergisi de 11 Kasım akşamına kadar gezilebilecek.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!