Foça Açık Cezaevi'nde tahliye trafiği

Güncelleme Tarihi:

Foça Açık Cezaevinde tahliye trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:38

Foça Açık Cezaevi'nde tahliye trafiği

Haberin Devamı

Seyfi GÜL/ FOÇA(İzmir), (DHA)- İZMİR'in Foça İlçesi'ndeki Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan ve 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde kapsamına girenlerden toplam 73 mahkum tahliye edildi.
Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan ve koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmeleri kapsamında 18 Ağustos Perşembe gecesi 45, 19 Ağustos Cuma günü saat 17.00'den sonra 28 olmak üzere toplam 73 mahkum tahliye edildi. Cezaevi çıkışında yakınlarıyla hasret gideren hükümlülerden 34 yaşındaki İlyas Dönmez, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cezamın bitmesine 4 ayım kala çok güzel bir sürpriz oldu. Sabah sayımda öğrendik. Yasadan yararlanan oldu, yararlanamayan oldu. Ancak kararnamenin kapsamının genişletilerek diğer arkadaşlarımızın da bu olanaktan yararlandırılmasını diliyoruz" dedi.
Tüm mahkumların bekleyiş içerisinde olduğunu belirten 50 yaşındaki Ayhan Şimşek de, yasanın yeni çıktığını anlatırken, "Buradan gidecek 450 kişiden ancak 73'ü çıkabildi. İçeridekiler kahroldu. 'Çıkıyor muyuz, çıkamıyor muyuz' düşüncesinden iş yapılmıyor, çalışılamıyor. Bir taraftan ailelerimiz evde bekliyor. Telefon ediyoruz geliyorlar, sonra alamadan gidiyorlar, herkes perişan oluyor. Bu böyle giderse tamamlanması daha 10 gün sürer. Bu işlemleri hızlandırmaları lazım. Herkes yemeden içmeden kesildi, kulağı anonsta. Adım varmı diye bekliyor. Bu duyguyu yaşayan bilir" diye konuştu.
Foça'dan tahliye edilecek toplam tutuklu sayısının 450 civarında olduğu, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan dosyaları gelenlerin işlemlerinin saat gözetilmeksizin yapıldığı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!