FMV Işık Okulları 1885’ten Beri İyi İnsan Yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

FMV Işık Okulları 1885’ten Beri İyi İnsan Yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 17:08

1885 yılında Selanik’te yaşayan ileri görüşlü Türk ailelerinin, çocuklarını eğitecek bir Türk okulu arayışlarıyla doğan FMV Işık Okulları, Atatürk’ün hocası Şemsi Efendi’nin de katılımıyla güçlenmiş ve Balkan Savaşları sonrası İstanbul’a taşınmıştır. Feyziye Mektepleri Vakfı; tek odağı eğitim olan köklü bir eğitim kurumu olarak “önce iyi insan yetiştirme” ilkesiyle hareket ediyor ve anaokulundan üniversitemezuniyetine dek kesintisiz çağdaş eğitim-öğretim fırsatı sunuyor.

 

Öğrencilerini Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, araştıran, sorgulayan ve çevreye duyarlı birer dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonunun yanında; kültür, sanat ve spor faaliyetlerine de son derece önem veriyor.

FMV IŞIK OKULLARI, Kuruluşunun 50.yılında ATA’mızın onayı ile IŞIK adını aldı.

Okul, fen liselerinde; Proje Tabanlı Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı’nı ve STEAM odaklı, proje tabanlı bireysel öğrenme stillerini dikkate alan eğitim anlayışını benimsiyor.

GÜÇLÜ YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yabancı dil eğitimi boyunca yapılması dikkat edilmesi gereken en önemli konunun öğrencilerin edinmeleri gereken becerileri, dil öğrenim sürecine dâhil etmek olduğunun farkında olan FMV Işık Okulları, yabancı dil alanında sağlam temellere dayanıyor. Okul, dil öğrenimini tek amaç olmaktan çıkarıp öğrencilerini dünya vatandaşı olma yolunda, doğru bağlam ve yetilerle donatarak yabancı dil eğitiminde farklılaşıyor. Güçlü İngilizce eğitiminin yanında Almanca, Fransızca ve İspanyolca da ikinci yabancı dil seçeneği olarak sunuluyor. Okul, fen liselerinde; proje tabanlı yoğunlaştırılmış yabancı dil programını ve STEAM odaklı, proje tabanlı bireysel öğrenme stillerini dikkate alan eğitim anlayışını benimsiyor. 

IŞIK SPOR SANAT TASARIM AKADEMİSİ

Kapalı ve açık spor alanlarının, yüzme havuzlarının yanı sıra sanat atölyeleri ve müzik derslikleri de bulunan FMV Işık Okulları, alanlarında uzman eğitmenlerle spor ve sanat faaliyetlerini sürdürüyor. Akademinin kurslarında; piyanodan çelloya, seramikten dramaya, resme kadar farklı güzel sanatlar branşlarıyla; jimnastik, yüzme, basketbol, voleybol ve tenis gibi spor branşları da yer alıyor.

Çocuklar çok yönlü yetişiyor.

Dünya ile Entegre Bir Eğitim Anlayışı

Kuruluşundan itibaren uluslararası standartlardaki eğitim anlayışını benimseyen FMV Işık Okulları’nın Ayazağa ve Erenköy kampüsleri, 2006 yılında üyesi olduğu CIS (Uluslararası Okullar Birliği) tarafından akredite edildi.

/DP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı)

İddialı ve dünya çapında prestijli bir akademik program olan IB Diploma Programı, öğrencileri yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelere hazırlamanın ve üniversite kabullerinde öne çıkarmanın yanı sıra, benzersiz müfredatı ile tüm dünyada araştırmacı, duyarlı, küresel bilince sahip, kültürler arası anlayışa katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

FMV Işık Okulları, eğitim felsefesi doğrultusunda, IB Dünya Okulları’na dahil ve IB Diploma Programı sunuyor.

PYP -Primary Years Programme (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı)

Tüm kampüslerde , 3 ila 12 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanan IBPYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) uygulamasına geçilmektedir. Çocukların hem sınıfta hem de dış dünyada araştıran-sorgulayan bireyler olarak gelişmelerine odaklanır. Küresel öneme sahip altı disiplinler üstü temanın yönlendirdiği, bilgi ve becerilerin yanı sıra, sorgulamaya güçlü bir vurgu yapan disiplinler üstü becerilerin kullanılmasıyla keşfedilen bir çerçevedir.

Teknolojide Işık Var

  • Üretim ve Inovasyonun ışığı robotik ve kodlama eğitimlerinde
  • Endüstri 4.0 ışığında Hayal Et, Tasarla, Üret Eğitime çok boyutlu destek
  • Dijital Vatandaşlık Eğitimi
  • Işık’ta Dijital Pasaport Programı
  • Geriye Dönüp Bakmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı : Işık’ta e-Porfolyo Serüveni
  • Problem Çözen Yaratıcı Çocuklar; ‘’ STEAM JR.’’
  • Tüm sınıflarda son teknoloji 75” etkileşimli led ekran (IBW - Interactive Whiteboard), anaokullarında dokunmatik LED ekranlı aktivite masaları (Active Board), yeni bilgisayarlar ve son teknolojiyle yenilenen Maker ve Bilişim Odaları ile çağdaş eğitime destek olmaktadır.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız!

 

 

Sponsorlu İçerik

BAKMADAN GEÇME!