Flaş iddia! FETÖ Clinton'ın kampanyasına milyon dolarlar yatırdı

Güncelleme Tarihi:

Flaş iddia FETÖ Clintonın kampanyasına milyon dolarlar yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 07:50

FETÖ'nün yasa dışı faaliyetlerini soruşturan 'Amsterdam & Partners' hukuk firmasından Robert Amsterdam, Fetullah Gülen'in ABD başkan adayı Hillary Clinton’a milyon dolarlarca yardım aktardığını söyledi.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) uluslararası yasa dışı faaliyetlerini hukuki olarak soruşturan Londra merkezli 'Amsterdam & Partners' hukuk firmasından Robert Amsterdam, Sputnik'e yaptığı açıklamada, “Demokratlar, sistemlerinin Ruslar tarafından hacklendiğine dair konuşacaklarına, aslında Gülen’le ilgili konuşmalılar. Hillary Clinton’a yardım etmek isteyen Gülen, başkan adayının kampanyasına milyonlarca dolar aktardı” dedi.

Gülen hareketinin ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki bir vaizden daha fazlası olduğunun altını çizen Amsterdam, “Bu, milyarlarca dolarlık, çok boyutlu bir suç şebekesi ve aynı zamanda dünya düzeni için de gerçek bir tehdit” diye konuştu.

'BU OLAY, TÜRKİYE VE RUSYA'YI DAHA DA YAKINLAŞTIRACAK'

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastin de detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ifade eden avukat, şöyle devam etti: “Seküler bir polis memurunun Halep’le ilgili açıklama yapmasının, izleyen herkes için kolay cevapların kabul edilmemesi, olayın daha derinden araştırılması için bir uyarı olduğunu düşünüyorum. Bu olay, Rusya ve Türkiye’yi daha da yakınlaştıracak. İki liderin de bunun provokasyon olduğunu gayet iyi anladığını görüyorum ve bu provokasyona verilebilecek en iyi yanıt da normalleşmeyi sürdürmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!