Flaş iddia! 'Eski kralın oğlu işkenceye uğradı'

Güncelleme Tarihi:

Flaş iddia Eski kralın oğlu işkenceye uğradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 10:00

Orta Doğu merkezli Middle East Eye haber sitesi, Suudi Arabistan'ın gözaltına aldığı prensler arasında yer alan, 2015 yılında ölen Kral Abdullah'ın oğlu Mutib bin Abdullah'ın işkenceye uğradığını iddia etti.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Kralı'nın emriyle başlatılan "yolsuzluk" karşıtı operasyonda geçtiğimiz haftalarda çok sayıda prens ve emir tutuklanarak Riyad'da bulunan Ritz Otel'e kapatılmıştı.

Middle East Eye sitesinde yer alan habere göre aralarında 2015'te ölen Kral Abdullah'ın oğlu Mutib bin Abdullah'ın da bulunduğu çok sayıda prensin dayak ve işkenceden geçirildiği iddia edildi. Mutib bin Abdullah'uın gördüğü işkence nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. 

İddiaya göre tutuklamaların yapıldığı ilk 24 saat içerisinde 6 kişinin ağır işkenceden dolayı hastanelere kaldırıldığı ve ambulansların peş peşe hastanelere hareket ettiği belirtildi.

HUZURSUZLUK ÇIKARABİLİR

Ulusal Muhafızların başında bulunan Mutib bin Abdullah'ın dayak ve işkenceden geçirilmesinin huzursuzluk çıkaracağı ve muhafızlar tarafından hoş karşılanmayacağı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!