Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik?

Güncelleme Tarihi:

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:41

Bu sene 20’incisi düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nı kazanan genç ekipler, genç Türk müzisyenlerin uluslararası arenadaki benzerlerinden hiçbir farkı olmadığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Metallica’nın bas gitaristi Rob Trujillo’un 12 yaşındaki oğlu Tye’ın Korn’la birlikte ilk konserine çıktığı haberleri müzik basınının gündemindeydi.

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik

10 yaşındayken Kidplaooza’da çalmış, kendi grubunu kurmuş bir kişi, Tye. Çünkü Metallica’nın içine doğdu. Hangimizde şok etkisi yarattı diye düşünüyorum. 

Bugün 12’sindeki Tye “Arkadaşlar babama isyanım var bundan sonra gidip şifalı bitkiler üzerine çalışacağım” deseydi meselenin daha güçlü bir haber olması  muhtemeldi.

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik

Haberin Devamı

PEKİ YA BİZİM TYE’LARIMIZ?

Fizy’nin bu sene 20’incisi düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nda finale kalacak genç ekipleri dinlemeye giderken kafamda olan en son şey Tye’dı ne yalan söyleyeyim. Benim kafamda lunapark vardı. BGM’nin ordaki dönme dolaba bakıp aydınlanmaya çalışırken Edis’le sohbet etme şansı bulduk. Edis, Onurr’un yakın zamanda gelecek olan solo albümününe çılgınca çalıştığını söyledi, bakalım nasıl olacak bu iş? 

34 adet lise ekibini dinledikten sonra jüri çadırında Martha Wash, Seyyal Taner, Fuat Güner, Turhan Yükseler, İskender Paydaş, Ogün Sanlısoy, Tarkan Gözübüyük, Harun Tekin  gibi müzisyenlerle buluştuk. Güner’le 13 yaşındaki baterist Sarp Evren’in in dehası üzerine bir çift laf etme onurunu elde ettim ki, herhalde bunun ne demek olduğunu hayatım boyunca unutamam.

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik

(Merak ediyorsanız, Sarp Evren’in performansını şuradan izleyebilirsiniz: http://fizy.org/video/ozel_yakacik_doga_alozel_kurtkoy_doga_al/sude-mfo

Müziğin ustaları olarak onlar konuya bambaşka bakarken biz de basın mensupları masası yaparak hangi ekibe içimizin gittiği konusunda fikir birliğine vardık. 

Haberin Devamı

Yaşar Kurt’un “Köle”sini söyleyen Adnan Menderes ve Karesi Temel ekibi inanılır gibi değildi. Neyse ki bu konuda herkes aynı fikirdeydi. Solist Mihrinisa Ektik’in özgüveni hepimizi çok etkiledi.

http://fizy.org/video/adnan_menderes_anadolu_lisesi_karesi_temel_lisesi/kole_-_yavuz_cetin

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik

En heyecan verici performanslardan biri de Rammstein’ın “Ramm4” eserini icra eden Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi solisti Nihat Haktan Mumcu’ya aitti. Kasap önlüğü ve deri eldivenleri giyen Mumcu o sahnede bambaşka birine dönüştü, çok alkış aldı.

Tüm kazananlar şurada: http://fizy.org/kazananlar 

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’ndan ne öğrendik

Haberin Devamı

BURNUMUZUN DİBİNDEKİNİ GÖREBİLECEK MİYİZ? 

Finalde sahneye önce Türkan Şoray çıkıp “Ben hayalimi gerçekleştirmek için 50 yıl bekledim, siz o kadar beklemeyin” dediği zaman gene düşündüm. Bazen hayallerimizi gerçekleştirmek için 50 saniye bile dayanamıyoruz. O kadar benciliz ki hayatlarımızın anlamsız hızı bizi girdap gibi içine çekerken kendimizden başkasını göremiyoruz. Neyse ki zaten gereksiz bir biçimde olumsuz olan o girdaptan çıkınca kafalar olumluya da çalışıyor: “Bağzı" gerçekler şaşırtıcı derecede güzel olabiliyor. 

Mesela babası Metallica basçıcı olmadığı halde bile Rammstein cover’layan Haktan gibi… Ya da Lars Ulrich’le aynı tur otobüsünde gitmese de onun tekniğini yakında fezaya fırlatabilecek kadar iyi davul çalan Sarp gibi…

BAKMADAN GEÇME!