Fiyatlara günlük izleme

Güncelleme Tarihi:

Fiyatlara günlük izleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 10:52

Fiyatlara günlük izleme

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda, yaş sebze ve meyve fiyatları günübirlik olarak izleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 2016 yılında kurulan Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TÜFİS) kapsamında, Demre Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Hatice Altıner tarafından fiyat izleme sistemi yönetiliyor.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mustafa Işık, "TÜFİS fiyat izleme sistemi önce pilot bölge olarak seçilen Ankara, İstanbul, Antalya, Muğla, Mersin illeri ve ilçelerinde başladı. Şu anda tüm Türkiye'de aktif olarak uygulanıyor. Fakat vatandaşımızın bundan haberi yok. İlçemizde gıda fiyatları günlük olarak tespit ediliyor. Yaş sebze ve meyve fiyatları Demre Toptancı Hali açık olduğu zaman günlük olarak alınıyor. Halin kapalı olduğu yaz döneminde cuma günleri kurulan pazardaki fiyatlar alınıyor. Günlük olarak sisteme giriliyor. Üreticiden tüketiciye, fiyatlar günlük olarak bakanlıkça izlenebiliyor. Ani fiyat artışlarında bakanlık gerekli müdahaleyi yapabiliyor. Bu sistem sayesinde üretici ve tüketici mağdur edilmiyor. Gıda, yaş sebze ve meyve fiyatlarındaki aylık enflasyon bu sistem sayesinde objektif olarak belirlenebiliyor" dedi.

TÜFİS sisteminin tüm Türkiye'de uygulandığını vurgulayan Mustafa Işık, "İlçemiz Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi arkadaşımız Hatice Altıner sistemi yürütüyor. İlçemizdeki fiyat artışları, düşüşleri de günlük izleniyor. Vatandaşımızın bundan haberi olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!