Fiyatımız gizlidir!

SEVGİLİ okuyucularım, bugün size ilginç bir olay daha açıklamak istiyorum. Ülkemizin bu kafalar tarafından hangi anlayışla yönetildiğini bir kez daha ve somut belgesiyle göreceksiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veriyor.

Konu: THY tarafından Başbakan için satın alınan VIP uçağı.

Biliyorsunuz, beyefendi yurt gezilerini ve sık sık çıkmakta olduğu yurtdışı turlarını daha rahat koşullarda yapsın diye, kendisi için devletin ve milletin parasıyla görkemli bir uçak satın alındı. Ancak uçak henüz Türkiye’ye getirilmedi. Yakında gelecek.

Uçağın içinde her türlü lüks ve konfor mevcut.

* * *

Bu soru önergesine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yazılı olarak yanıt veriyor. Ancak bu iktidarın bir ‘huyu’ var! Eğer sorulan sorular işine gelmiyorsa, onlara kesinlikle yanıt verilmiyor.

Sevigen’in önergesine dönelim, 8. ve 9. sorulara bakalım:

8- Ağır borç yükü altında ezilen bu halka rağmen lüks Mercedes saltanatından sonra lüks uçak saltanatına geçilmesi sizce ne kadar uygundur?

9- Fakir fukara içecek bir tas çorba bulamazken, siz bu saltanatı içinize sindiriyor musunuz?

Bu sorulara yanıt yok! Ama gün gelir vermek zorunda kalırlar.

* * *

Şimdi gelelim esas konumuza. Bu bir komedi midir, trajedi midir, ayıp mıdır nedir! Okuyunca kararı siz verin. Sevigen önergesinde soruyor:

‘Bu uçağın fiyatı nedir?’

Siz Başbakan için özel bir uçak satın alıyorsunuz. İçini dayayıp döşüyorsunuz. Dünyanın en lüks uçaklarından birini yurtdışından getirmek üzeresiniz.

Bunun fiyatı açıklanmaz mı?

Şimdi Ulaştırma Bakanı imzasıyla bu soruya verilen yanıtı resmi belgeden aynen okuyalım:

‘Havacılık sektöründe uçak alım ve kiralamalarına ilişkin mali hususların gizliliği temel kuraldır. Gizlilik hususu tüm uçak alım satım sözleşmelerinde zorunlu olarak yer alan bir madde olup, uçak fiyatlarının açıklanması mümkün olmamaktadır.

Ancak söz konusu uçağın fiyatı makul piyasa rayicinin
(değerinin) bir miktar altındadır.’

Haydi gelin, bilmeceyi hep birlikte çözmek için çaba harcayalım! Makul piyasa rayicinin bir miktar altında imiş! Neymiş o makul piyasa rayici? O da belli değil.

Uçak fiyatları gizli tutulurmuş!

Siz neyi, kimden gizliyorsunuz?

Devletin
ve milletin parasıyla, bizim vergilerimizle beyefendi için yurtdışına özel uçak sipariş edeceksiniz ve fiyatı gizli olacak!

Bütün dünyada uçak fiyatları bellidir. Pazarlık yapılır, fiyat uygunsa alınır.

Hangi gizlilik?

Bugün askeri uçakların, tankların, füzelerin bile fiyatı belli. Türkiye’de üretilen Phantom’lar dahil her şeyin fiyatı biliniyor.

Ama Recep Tayyip Erdoğan için satın alınan lüks uçağın fiyatı gizleniyor. Niçin?

* * *

Çünkü bu uçağın fiyatı 29 milyon dolarla 38 milyon dolar arasında.

Böylesine yüklü bir para devletin-milletin cebinden çıkıyor... Ve bunun açığa çıkması doğal olarak beyefendileri rahatsız ediyor. Bu yüzden saklama gereğini duyuyorlar.

Anımsayın, bir zamanlar ‘şeffaflık’ edebiyatı yaparlardı. ‘Bizim her şeyimiz açık, saklımız gizlimiz yok’ diye nutuk atarlardı.

Şimdi inişe geçtiler ve gizlilik başladı.

Siz neyi, kimden saklıyorsunuz?

Türkiye’de çoğu kamu yatırımı durmuş. Devletin yatırıma harcayacak parası yok. Fabrikalar kapanıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar aç, perişan. Kapkaç, gasp, hırsızlık olaylarına çözüm bulunamıyor. Aç kalanlar bu işlere yöneliyor.

Devletin paraları ihalelerde, alımlarda hep iktidar yandaşlarına gidiyor.

İşte bu ortamda beyefendi için satın alınan özel VIP uçağına milyonlarca dolar ödüyorlar!.. Ve fiyatını özenle gizliyorlar!.. Kimi kandırıyorlar?

Beyefendi yeni uçağını güle güle, tepe tepe kullansın. Önemli olan milletin değil, onun, ailesinin ve yakın çevresinin rahatı ve refahıdır!
Yazarın Tüm Yazıları