Fitre ne kadar? 2017 fitre fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Fitre ne kadar 2017 fitre fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 12:55

Fitre ne kadar sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl geçim şartlarını değerlendirerek açıkladığı tutarı merak edenler tarafından sorgulanıyor. 2017 fitre fiyatları konusunda detayları araştıran Müslümanlar, fitre kimlere verilir sorusunun cevabını da merak etti. Peki, Diyanet bilgilerine göre bu sene fitre ne kadar verilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Fitre fiyatları, çeşitli sebeplerle oruç tutamayan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Ramazan ayının ilk haftası içerisinde birçok vatandaş tarafından sorgulanan 2017 fitre fiyatları, fitre ne kadar sorusuyla araştırıldı. Peki, fitre kimlere verilir? İşte, detaylı bilgiler

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

“Fıtr” kelimesi sözlükte "orucu açmak", aynı kökten fıtrat kelimesi ise "yaratılış" anlamna gelir.
“Fıtır sadakası”, Ramazan orucunu tutup bayrama kavuşmanın bir şükran ifadesi olarak fakirlere yaplan bir yardımdır.
Fıtır sadakası halkımız arasnda “fitre” ve "fidye" kelimesi ile de ifade edilmektedir.

Fidye, bazı ibadetlerin eda edilmemesi ya da edası sırasında birtakım kusurların işlenmesi hâlinde ödenen dînî-malî ükümlülüktür. İbadetlerle ilgili fidye, oruç ve hacda söz konusudur.

Haberin Devamı

İhtiyarlık ve şifa ümidi olmayan bir hastalık sebebiyle oruç tutamayan ve daha sonra da kaza etmesi mümkün olmayan kimse, oruç tutamadığı her güne karşılık bir fidye öder. Kur’an-ı Kerim’de, “Oruç tutmaya güç yetiremeyenler, bir fakir doyumu kadar fidye öder.” (Bakara, 2/184) buyurulmaktadır. Bir fidye miktarı, bir sadaka-i fıtır miktarıdır.

Sadaka-i fıtır ise bir kişiyi bir gün için doyuracak yiyecek veya bunun para olarak karşılığıdır. Fidye vermek durumunda olan fakat buna maddi imkânı el vermeyen kimse Allah’tan af diler. Günler uzun olduğu için oruç tutamayan hasta ya da yaşlılar, kısa günlerde oruç tutabilirlerse tutamadıkları orucu kısa günlerde kaza etmeleri gerekir. Bu durumda olan kimselerin vermiş oldukları fidyeler sadaka sayılır.

Oruç fidyeleri, Ramazan ayının sonunda toptan verilebileceği gibi, Ramazan ayı içinde günlük olarak veya Ramazan ayı başında da verilebilir.

FİTRE NE KADAR? 2017 FİTRE FİYATLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki Fitre'yi belirlerken bir kişinin asgari geçim tutarını hesapladı. Buna göre 2017 yılı Fitre tutarı 16 TL olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!