Fısa Kadınlar Antrenman Kampı

Güncelleme Tarihi:

Fısa Kadınlar Antrenman Kampı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 09:53

KÜREK FEDERASYONU ADANA İL TEMSİLCİSİ HARUN TOSUN, TÜRKİYE OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ (TOHM) PROJESİ ÇERÇEVESİNDE İKİ ADANALI KÜREKÇİ İLE BİR ANTRENÖRÜN OLİMPİYATLARA HAZIRLIK KAMPI İÇİN SLOVENYA’YA GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Kürek Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Tosun, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesi çerçevesinde iki Adanalı kürekçi ile bir antrenörün olimpiyatlara hazırlık kampı için Slovenya’ya gittiğini söyledi.
Tosun, Türkiye’de en çağdaş tesislere sahip olduklarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) desteğiyle Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, sporculara eğitimlerinin yanı sıra Seyhan Baraj Gölü’nde kürek sporunu en ince ayrıntılarına kadar öğrettiklerini kaydetti.
TOHM’un meyvelerini almaya başladıklarını, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) desteğiyle Sırbistanlı Marko Veselinoviç ile sporcuları Didem Sürer ile Nigar Demiroğlu’nun Uluslararası Kürek Federasyonu’nun (FISA) 10 günlük olimpiyatlara hazırlık kapına çağrıldığını belirten Tosun, şöyle devam etti:
"TOHM Projesi kapsamında Milli takıma yeni sporcular kazandırdık. 30 sporcuya düzenli olarak 3 öğün yemek, konaklama, İngilizce, Türkçe, matematik, bilgisayar kursları, okula gidip dönerken ulaşım konusunda da her türlü kolaylık sağlandı. Çukurova Üniversitesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milli takıma daha çok sporcu kazandırdık. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) , Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve FISA işbirliği ile 2018 Buenos Aires Gençlik Olimpiyat Oyunları ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma potansiyeli olan 2000-2001 doğumlu Didem Sürer ile Nigar Demiroğlu 10 günlük kamp için Slovenya’nın Bled Şehrinde yapılacak olan Antrenman Kampı ve World Cup Regatta’ya gittiler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!