Fırtına Torino'da hakemleri geçemedi

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Torinoda hakemleri geçemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2014 17:20

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İtalya'nın Juventus takımına 2-0 mağlup oldu. Bordo mavililerde Yusuf'un 72. dakikada kale çizgisinden içeriye çevirdiği ve Olcan'ın filelere gönderdiği pozisyon maçın hakemleri tarafından top dışardan çevrildiği gerekçesiyle iptal edildi. Bu pozisyon İtalyan medyası bile hatalı olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Juventus Arena'da oynanan karşılaşmada İtalyan ekibin gollerini 15. dakikada Dani Osvaldo ve 90+2. dakikada Paul Pogba kaydetti.

Bu maçın rövanşı 27 Şubat tarihinde Trabzon'da oynanacak.

Fırtına Torinoda hakemleri geçemedi
Trabzonsporluları çıldırtan o pozisyon


Stat: Juventus
Hakemler: Alexey Kulbakov, Dzmitry Zhuk, Andrei Hetsikau (Belarus)
Juventus: Buffon, Caceres, Bonucci, Ogbonna, Isla (Dk. 67 Vidal), Pogba, Pirlo, Marchisio (Dk. 76 Giovinco), Peluso, Tevez, Osvaldo (Dk. 66 Llorente)
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Kadir Keleş, Bourceanu (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Olcan Adın, Zokora, Colman, Özer Hurmacı (Dk. 81 Mierzejewski), Emre Güral (Dk. 57 Henrique)
Goller: Dk. 15. Osvaldo, Dk. 90+4 Pogba (Juventus)
Sarı kartlar: Dk. 74 Zokora, Dk. 90+5 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 90+2: Sağ kanattan gelişen Juventus atağında Pogba topu filelere gönderdi. 2-0
Dk. 71:
Trabzonspor hücumunda kaleci Buffon'dan seken topu Yusuf içeri çevirdi Olcan dokundu ve top ağalara gitti. Ama maçın Belruslu hakemleri Yusuf'un çevirdiği topun dışardan çevrildiğine hükmetti ve golü geçersiz saydı.
İkinci 45 dakika başlıyor
İlk yarı 1-0 Juventus üstünlüğü ile sona erdi.
Dk. 16:
Osvaldo Trabzonspor savunmasının hatasında önüne düşen topu filelere gönderdi. 1-0
Mücadele hakemin ilk düdüğü ile başlıyor...

14 MAÇLIK SERİ TORİNO'DA BİTTİ

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda deplasmanda İtalya'nın Lazio takımı ile 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamlayan ve Juventus ile eşleşen Trabzonspor, 14 maçlık yenilmezlik unvanını Torino'da bıraktı. En son 23 Şubat 2012'de UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 4-1 kaybeden bordo-mavililer, o günden beri Avrupa'da maç kaybetmiyordu.

Karadeniz ekibi, bu dönemde oynadığı 14 Avrupa kupası maçında 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederek başarılı bir grafik ortaya koydu.

Haberin Devamı

MANDIRALI İLK 11'DE TEK DEĞİŞKLİK YAPTI

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda deplasmanda Juventus ile karşılaşan Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, Kardemir Karabükspor maçındaki kadrodan sadece bir oyuncuyu değiştirdi.

Mandıralı, uzun yıllar formasını giydiği takımın başında teknik sorumlu olarak ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı. Mandıralı, Karabükspor karşısında oynattığı Adrian Mierzejewski'nin yerine Juventus maçında Alexadru Bourceanu'ya ilk onbirde şans verdi.

Ev sahibi Juventus'ta ise teknik direktör Antonio Conte, Trabzonspor karşısına ligde son oynadıklar Chievo Verona maçının kadrosundaki 5 ismi değiştirdi. Chievo karşısında forma giyen Lichtsteiner, Asamoah, Vidal, Giovinco, Llorente'nin yerlerine Peluso, Pogba, Isla, Tevez ve Osvaldo forma giydi.

Sakatlıkları bulunan Giorgio Chiellini ve Andrea Barzagli 18 kişilik kadroda yer almadı. Juventus'ta Osvaldo siyah-beyazlı formayla ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı.

Torino'daki 41 bin kişilik Juventus Stadı'nda yaklaşık 2 bin kadar bordo-mavili taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Trabzonsporlu taraftarların, takımlarını yoğun bir şekilde destekledikleri gözlendi. Juventus tribünlerinde ise yer yer boşluklar göze çarptı.

Bordo-mavili taraftarların, maç öncesi Juventus marşlarında siyah-beyazlı taraftarların kaşkol şovlarına kendi kaşkollarını açarak eşlik etti. Karşılaşmaya iki takım da kendileriyle özdeşleşen klasik formalarıyla sahaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!