Fırtına esemedi

Güncelleme Tarihi:

Fırtına esemedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eleme Grubu'nda gol sorununu çözemeyen Buca'nın umudu, futbolculuğu döneminde başarılı bir santrfor olan Rıza Tuyuran

FUTBOL İYİ AMA...

Geçen sezon ligin en dişli takımlarından biri olarak alkışlanan Bucaspor, bu sezon Eleme Grubu'nu 9. sırada tamamlarken, 22 hafta ‘Gol’ diye inledi. Gürkan, Orkan, Ferhat, Murat, Özgür ve Gökhan dışında tümüyle yenilediği kadrosu ile belirli bir futbol kalitesine ulaşan sarı-lacivertli ekip aynı başarıyı gol bölgelerinde gösteremeyince, taraftarlarını kahretti.

GENÇLERİ KAZANDILAR

Altay'ın Nazilli'ye iki maçta 14 gol attığı bir grupta, 20 maçta 15 gol kaydedebilen Bucaspor'un ara transferde aldığı oyuncular da sorunu çözmedi. Buca'nın istenen çizgiye gelememesinde gol sancısı kadar deplasman kabusu da rol oynadı. İzmir dışından sadece 4 puan getirebilen Fırtınalar'ın tek tesellisi Sertan, Sercan, Ahmet ve Hasan gibi gençleri kazanmak oldu.

SAVUNMA BAŞARILI

Buca'nın son umudu, Zeki Çakır'ın istifasından sonra göreve gelen Teknik Direktör Rıza Tuyuran. Futbolculuğu döneminde başarılı bir santrfor olarak bilinen Tuyuran, kendi golcü kimliğini ekibine yansıtmak için çabalayacak. Genel kanı, grubun en az gol yiyen üç takımından biri olan Buca gol atmayı öğrenirse ilk ikiye girebilir. Aksi takdirde sonuç hüsran olur.

Buca ASKİ'li Vedat'ı deniyor

TEKNİK Direktör Rıza Tuyuran'ın İstanbul'da düzenlenen kursta olması yüzünden Klasman Grubu hazırlıklarını Antrenör Ufuk Nalbant nezaretinde sürdüren Bucaspor, sağ kanattaki sorunu çözmek için 3. Lig 5. Grup takımlarından ASKİ Sporlu Vedat Aslan'ı denemeye aldı. Başkan Yusuf Muhafız, bu futbolcu hakkındaki kararı bir süre denedikten sonra vereceklerini söyledi. Bu arada Eleme Grubu maçları sırasında Almanya'ya kaçan gurbetçi Tevfik'in dönüşünün bayram sonrasına kaldığı bildirildi.

Eleme Grubu’nda iyi futbol sergilemesine rağmen hücum bölgelerinde zorlanan Bucaspor, 20 maçın 10’unda gol atmayı başaramadı. Sarı-lacivertli ekip, grubun en az gol yiyen üç takımından biri olurken, en az gol kaydeden ekibi ünvanını da kazandı.

Klasman’dan umutluyum

Yusuf MUHAFIZ (Başkan): ‘‘Skor anlamında iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyemem. Ancak tesisleşme konusunda büyük adımlar attık. Şans yüzümüze gülmedi. Son dakika yediğimiz goller, aleyhimize çalınan düdükler bizi alt sıralara itti. Klasman Grubu maçlarından umutluyum. Yeni bir hocamız, kaliteli bir kadromuz var. Gücümüzün bilincindeyiz. Başarının gelmesi için, Bucalılar'ın tek yumruk olması gerekiyor. ’’

Hedefimiz 48 puan

Rıza TUYURAN (Teknik Direktör): ‘‘Ligin son maçında göreve geldim. Takıma iki antrenman yaptırdım. Geçmişe dönük yorum yapmak anlamsız olur. Ancak Klasman Grubu'nda Bucaspor çok iyi yerlere gelecektir. İlk hedefimiz, daha iyi organize olarak lige başlamak. Devre arası tatilini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Oynayacağımız 16 karşılaşmadan 48 puanla ayrılmak istiyoruz. Kendimize ilk iki gibi bir hedef koymadık.’’

İstediğimizyerde değiliz

Orkan YURTKORU (Kaptan): ‘‘İstediğimiz yerde değiliz. Kaliteli kadromuz var, ama bir türlü başarılı olamadık. Şanssızlıklar ve sakatlıklar yakamızı bırakmadı. Rakiplerimize göre üstün oynadığımız maçlarda bile 3 puan alamadık. Hedefimiz Klasman Grubu'nda birinci olup, Süper Lig'e çıkmak. Ispartaspor, Aydınspor ve Karşıyaka ile yarışırız. Ligin ilk üç haftasında alacağımız dokuz puan, bizi hedefe yaklaştırır.’’

KAÇ DAKİKA

ORKAN 1800

CEM 1710

ÖZGÜR 1688

SERTAN 1496

FERHAT 1495

CÜNEYT 1485

GÜRKAN 1440

AHMET 1126

HASAN 997

SERCAN 819

ZAFER 764

MURAT 624

SERHAT 607

GÖKHAN 605

YILDIRIM 589

TEVFİK 458

ÜMİT 360

ERTUNÇ 309

VOLKAN 278

GÜNGÖR 191

İSMAİL 183

UFUK 180

CİHAN 154

CAN 130

ŞİNASİ 115

KAÇ

GOL

ÖZGÜR 5 GOL

SERCAN 3 GOL

ZAFER 3 GOL

YILDIRIM 3 GOL

HASAN 1 GOL

SARI KART

CÜNEYT 7

SERHAT 4

ZAFER 3

GÜRKAN 3

CEM 3

ORKAN 2

TEVFİK 2

ERTUNÇ 2

MURAT 2

FERHAT 2

VOLKAN 2

ÖZGÜR 2

AHMET

CAN 1

KIRMIZI KART

MURAT 1

ZAFER 1

ÖZGÜR 1

SONUÇLAR

İzmirspor: 0-Buca: 0

Buca: 2-Eskişehir: 1

Y.Salihli: 3-Buca: 0

Buca: 2-Karşıyaka: 1

Aydınspor: 1-Buca: 0

Bucaspor: 0-Altay: 2

Isparta: 1-Buca:0

Buca: 1-Y.Turgutlu: 1

Göztepe: 1-Buca: 0

Buca: 1-Y.Nazilli: 1

Buca: 2-İzmirspor: 1

Eskişehir: 0-Buca: 2

Buca: 1-Y.Salihli: 1

Karşıyaka: 1-Buca: 1

Buca: 0-Aydınspor: 0

Altay: 2-Buca: 0

Buca: 0-Isparta: 1

Y.Turgutlu: 2-Buca: 1

Buca: 2-Göztepe : 1

Y.Nazilli: 0-Buca: 0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!