First Lady’den sürpriz ziyaret

Güncelleme Tarihi:

First Lady’den sürpriz ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Gül, zihinsel engelli çocukların el işi atölyelerini gezdi.

Haberin Devamı

ZİHİNSEL engelli çocuk ve yetişkinlerin kaldığı Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen Hayrünnisa Gül’e, ziyareti sırasında kurum müdürü ve diğer yetkililer eşlik etti. Zihinsel engellilerin kaldığı sevgi evlerini ziyaret eden, çocuk ve yetişkinlerle sohbet eden Hayrünnisa Gül’e çocukların bakımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonuna yönelik çalışmalar yapılan el işi atölyelerinde incelemelerde bulunan Gül, çocukların yaptığı meyve şeklindeki kokulu mumları ve özel teknikle yapılan resimleri, boyama kumaşları inceledi.
Dokuma atölyesinde bir öğrenciyle dokuma yapan Gül’e ziyareti boyunca eşlik eden zihinsel engelli çocuklar, “her kapıyı açması” dileğiyle yaptıkları bebek şeklinde bir anahtarlığı hediye ettiler. Hayrünnisa Gül, müzik sınıfındaki çocukların kendisi için söylediği şarkıları da dinledi. Daha sonra 3-12 yaş grubundan yaklaşık 400 çocuğun kaldığı Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’na geçen Hayrünnisa Gül, burada, himayesinde gerçekleşen “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesi kapsamında Çankaya Köşkü’ne gelen ve tanıtım toplantısında şarkı söyleyen Dilan isimli çocukla da bir araya geldi.
Güvercinli uğurlama
Yaklaşık 5 saat süren ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Hayrünnisa Gül, sevgi evlerinden çocukların sürpriziyle uğurlandı. Sevgi evinden çıkışında çocukların yetiştirdikleri güvercinleri uçurması karşısında duygulanan Gül, hem Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hem de Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvaları’nda emeği geçen yönetici ve idarecileri tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!