GeriSeyahat Fırsatlar Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar Fikirler

Fırsatlar Fikirler

Laponya’da kuzey ışıklarını seyredin.

Koptur, Dünyanın Renkleri Seyahatleri adıyla Laponya’ya 20 Mart’ta 5 gün 4 gecelik tur düzenliyor. Gezi, geceleri kutup bölgelerinde gözlemlenen kuzey ışıklarını takip etmeye olanak sağlıyor. Katılımcılar tamamen camdan yapılmış, ısıtmalı ‘igloo’larda ya da buz otelde gökyüzü renklerini seyrederek uyuma fırsatı bulacak. Gündüzleri ise Fin saunası, SPA ve buzların ortasındaki sıcak havuzların yanı sıra, Laponya’nın doğasında kızaklar ve snowmobil’lerle kar safarileri yapılacak. Termal giysilerle donandıktan sonra, kızak ve snowmobil sürüş eğitimi, köpekler ve rengeyikleriyle safari deneyimleri yaşanacak. Gezide ayrıca, Laponya’nın yerel halkı olan Samiler, kültürleri ve rengeyiklerinin yetiştirilmesi hakkında bilgi verecek. Lapon sanatçılar tarafından yapılan buz heykellerinin bulunduğu Buz Galerisi ve Buz Kilisesi de ziyaret edilecek yerler arasında. “Baltık Denizi’nin Kızı” olarak adlandırılan ve kendine özgü bir mimari sunan başkent Helsinki ise, seyahatin son durağı. Helsinki’de görkemli binaları ile Senato Meydanı, Parlamento Binası, Başkanlık Sarayı, Finlandya Hall, Opera Binası, John Sibellius Anıtı ziyaret noktaları arasında. Ayrıca, İskandavya’nın en büyük Ortodoks katedrali, deniz kıyısındaki Pazar Meydanı, Olimpiyat stadı ve türünün en güzel örneklerinden biri olan Oyma Kaya Kilisesi de görülebilecek. Tüm yemekler, yerel geziler, safariler, kızak turları ve termal kıyafetler tur ücretine dahil. Fiyatı 2195 Euro. (www.dunyaninrenkleri.com)

329 Euro’ya hafta sonu Batum

Mika Tur, Karadeniz kıyısındaki liman kenti Batum’a tur düzenliyor. Batum Bulvarı, Batum Botanik Bahçeleri, Batum Arkeoloji Müzesi görülecek yerler arasında. Tatil boyunca Gürcü şaraplarını deneyebilir, Gürcü mutfağının yemeklerini keşfedebilirsiniz. Batum’u ziyaret etmek için pasaport gerekmiyor. Sadece nüfus cüzdanınızla sınırı geçebiliyorsunuz. Her cuma çıkışlı 2 ve 3 gece alternatifli Gürcistan-Batum turunun fiyatı 329 Euro’dan başlıyor. (www.tatilbudur.com)

Ürdün-Petra Vadisi gezisi

Fest Travel, 10 Mart’ta UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Petra’ya tur düzenliyor. Ünlü ‘Lawrence of Arabia’ filminin çekildiği mekânlar, Kızıldeniz’in dalış merkezleri, Akabe Körfezi, Rum Vadisi, Antik Roma Kenti Ceraş altı günlük turda gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2400 USD. (www.festtravel.com.tr)

Zürih-Cenevre turu

Setur, 20 Nisan’da üç günlük Zürih-Cenevre turu düzenliyor. Zürih’te Grossmünster Kilisesi, Frauenmünster Kilisesi, St. Peter Kilisesi, Banhof Caddesi, Zürih Gölü, Büyük Tren Garı, Landesmuseum Şatosu, Cenevre’de Leman Gölü, Mont Blanc Köprüsü, Büyük Katedral, Notre Dame Adası ve eski şehir gezilecek yerler arasında. Fiyatı 897 Euro. (www.setur.com.tr)

İstanbul Bişkek uçuşları başlıyor

Pegasus Hava Yolları’nın ortak olduğu Kırgız Havayolu şirketi Air Manas yeni markası Pegasus Asia’yla İstanbul’dan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e uçmaya başlıyor. Seferler 21 Mart’tan itibaren haftanın 7 günü saat 19.35’te İstanbul’dan
Bişkek’e, saat 05.30’da da Bişkek’ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirilecek. Fiyatlar 139.99 Euro’dan başlıyor. (www.flypgs.com)

Mayısta baştan başa Akdeniz

Aegean Pearl gemisi 17 Mayıs’ta İzmir’den ‘Büyük Akdeniz’ turuna çıkıyor. Gemi 16 günde altı ülkede 10 şehre uğrayacak ve yine İzmir’e dönecek. Tur rotasında Girit, Malta, Tunus, Barselona, Marsilya, Nice, Livorno, Roma, Napoli ve Messina yer alıyor. Tur fiyatları kabin seçimine göre, 999 Euro’dan başlıyor. (apextour.com.tr)

Doğanın, temiz havanın kucağında dinlenin

Kısık Konağı, Çanakkale Ayvacık’ta Kazdağları’nın eteklerindeki Yeşilyurt Köyü’nde bulunuyor. Mönüde ısırgan otları, acı filizler, bodanazlar, ekşi kulaklar gibi Kazdağları’nın florasından çıkan otlar ve sebzeler var. 2 kişi yarım pansiyon gecelik konaklamanın fiyatı 275 TL. (www.kisikkonagi.com)

19 Mayıs’ta Paris

Anı Tur, 15 Mayıs’ta 5 günlük Paris turu düzenliyor. Champs Elysees, Concorde Meydanı, Notre Dame Kilisesi, Eiffel Kulesi, Seine Nehri, Ressamlar Tepesi görülecek yerler arasında. Fiyatı 499 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com.tr)

Üç Yunan adası bir arada

Aegean Paradise gemisi 20 Haziran’dan itibaren her perşembe Çeşme’den yola çıkıp en popüler Yunan adalarından üçüne uğrayacak. Geminin dört günlük rotasında sırasıyla Mikonos, Santorini ve Rodos yer alıyor. Tur fiyatları kabin seçimine göre değişiyor. Standart iç kabinlerde 199 Euro, balkonlu süitlerde 669 Euro. (www.etstur.com)

499 Euro’ya Berlin’e 23 Nisan gezisi

Pronto Tur, 20 Nisan’da 3 gece 4 günlük Berlin turu düzenliyor. Kurfürstendamm, Reichstag, Checkpoint Charlie, Brandenburg Kapısı, Potsdamer Platz, Kreuzberg, Charlottenburg, Berlin Olimpiyat Stadyumu, Unter den Linden, East Side Gallery, Alexanderplatz, Nikolaiviertel, Gendermenmarkt görülecek yerler arasında. Fiyatı 499 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

False