GeriSeyahat Fırsatlar-Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar-Fikirler

Fırsatlar-Fikirler

Paris’in şişman inek karnavalı 10 Şubat’ta

Fransa’nın en eğlenceli karnavallarından biri 1274 yılından bu yana şubatın ikinci pazarında Paris’te gerçekleştiriliyor. Promenade du Boeuf Gras, yani
Şişman İnek Geçidi pazar günü saat 13.30’da Place Gambetta’da başlıyor. Ortaçağ kostümlü trompetçiler ve diğer müzikçiler kalabalıkları coşturarak saat 15.00’te yürüyüşe başlıyor. Saat 19.00’da geçmişin belediye binası olan Hotel de Ville’e kadar kentin sokaklarına neşe saçıyor.
(www.carnaval-pantruche.org)

Tarihi konakta nostaljik tatil

Bolu’daki Hacı Şakirler Konağı 172 yıllık. Yıl boyunca açık, 6 odası var. Kışın yağan karda, yanan sobanın başında nostalji yapabileceğiniz bir mekân. İki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 170 TL.
(www.hacisakirlerkonagi.com)

Sarı otobüsle Marakeş

Zayende Seyahat Acentesi, 19 Nisan’da 20 günlük özel bir tur düzenliyor. Katılımcılar İstanbul’dan Marakeş’e gezginlerin meşhur sarı otobüsüyle gidecek. Özcan Yurdalan ve Ömer Yargan’ın liderliğindeki grup Atina, İgumenista, Bari, Floransa, Cenova, Marsilya, Barcelona, Granada, Malaga, Cebelitarık, Tanca, Kazablanka, Essaouira ve Fez’e uğrayacak. Tur 12 kişilik kontenjanla sınırlı. Fiyatı 2850 Euro. (www.zayende.com)

Otantik mekânda sıra gecesine katılın

Cevahir Konuk Evi, Şanlıurfa’da, otantik bir mekân. 12 ay açık, 7 odası var. Konuklar, şark köşesinde sohbet edebiliyor, yörenin yemeklerini tadabiliyorlar. Yemeklerin yanı sıra Şanlıurfa kültürünün bir parçası olan sıra gecesini yaşayabiliyor, çiğköftenin tadına varabiliyorlar. Oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 260 TL. (www.cevahirkonukevi.com)

Piri Reis’in hayatını keşfedin

Bu yıl, “Piri Reis Haritası’nın 500. Yılı” olarak UNESCO tarafından kutlama ve anma programına dahil edildi. 16’ncı yüzyılda yazılmış olan dünya denizcilik tarihinin kılavuz kitabı olmasının yanı sıra Akdeniz kıyıları, adalar hakkında ekonomik, sosyal bir coğrafya kitabı olan Kitab-ı Bahriye’nin Sultan Kanuni’ye nasıl sunulduğunu merak ediyor musunuz? Ya 1513 ve 1528 tarihli dünya haritalarını? Piri Reis’in tekne kaldırıcı vincini, cellat elinde can vermesinin nedenini? Antonina Turizm’in 10 Şubat’ta düzenlediği turda tüm bu soruları araştırmacı yazar Metin Soylu cevaplayacak. Saat 11.00’de Armada Otel’in Reis Salonu’nda seminerle başlayacak etkinlik saat 14.45’te Topkapı Sarayı Silahtar Hazinesi’ndeki beş haritanın görülmesiyle devam edecek. Fiyatı 100 TL.
(www.antoninaturizm.com)

Uçakta şampanya ve pasta sürprizi

Pegasus’un internet adresi www.flypgs.com’dan bilet alan çiftler, Sevgililer Günü’nde dünyanın romantik şehirlerine uçarken Henkell Trocken şampanya ve çikolatalı pasta mönüsüyle sevgilisine sürpriz yapabilir. Bunun için uçuştan 36 saat öncesine kadar sipariş vermek gerekiyor.

False