GeriSeyahat Fırsatlar & Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar & Fikirler

Fırsatlar & Fikirler

Hafta sonunda Cenova sokaklarında şenlik var

11 Aralık 1602 gecesi Savoy Dükü Charles Emmanuel ordusunu ansızın Cenova üstüne sürdü. Kenti ani baskınla kolayca fethetmeyi, başkent yapmayı planlıyordu. Fakat halk saldırıyı başlamadan fark etti, kahramanca savaşıp düşmanları geri püskürttü. Cenovalılar 1926’dan bu yana tarihi zaferi Escalade Günü’yle kutluyor. Üç günlük törenler cuma akşamı tarihi giysiler içinde geçit töreniyle başlayacak. Daha sonra iki gün boyunca sokaklar, meydanlar şenlik yerine dönecek. Dans gösterileri, konserler birbirini izleyecek. Konuklara işgal sırasında sofradan kalkan askerlerin, düşmanın üstüne döktüğü özel çorbadan ve yerel şaraptan ikram edilecek. (www.1602.ch)

Selimiye manzaralı Osmanlı evi

Taş Odalar Otel, Edirne’de bir tarihi Osmanlı evi. 12 ay hizmet veriyor. Selimiye Camii’ne olan mesafesi sadece üç metre. Bahçesi ve odaları Selimiye manzaralı. 9 taş odası otantik tarzda döşenmiş. İki kişi konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil gecelik 80 Euro’dan başlıyor. (www.tasodalar.com.tr)

Kayak severlere müjde

Pegasus Hava Yolları internet sitesi www.flypgs.com’dan 31 Aralık’a kadar bilet alan kayak severler için bir kampanya düzenledi. Kampanyaya katılanlar mart sonuna kadar kayak malzemelerinin taşınmasına ekstra ücret ödemeden dünyanın önde gelen kayak merkezlerine vergi dahil gidiş-dönüş 120 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. (www.flypgscom)

Menekşe Yaylası’nda cumartesi yürüyüşü

Geziciyak, 8 Aralık Cumartesi günü, İstanbul’dan İzmit-Yuvacık çevresinde bulunan Menekşe Yaylası’na günübirlik trekking turu düzenliyor. Fiyatı nakit ödemede 85 TL.
(www.geziciyak.com)

Trenle Hindistan

Fest Travel, 25 Ocak’ta Maharaca Ekspresi’yle 10 günlük Hindistan turu düzenliyor. “Hindistan Mirasına Tren ile Yolculuk” başlıklı gezi kapsamında Tac Mahal, Racastan, Maharaca kaleleri, Udaypur, Thar Çölü, Codpur, Rantambor Ulusal Parkı gezilecek. Fiyatı 4800 Dolar.
(www.festtravel.com)

Cape Town’da 10 gün

Setur 26 Ocak’ta 10 gece 11 gün sürecek Güney Afrika Cape Town turu düzenliyor. Johannesburg, Sun City, Pilanesberg gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2997 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)

Antakya’da nostaljik otel

The Liwan Otel, 1920’li yıllarda eklektik mimari tarzında Şekip Nakip tarafından inşaa edildi, bu türdeki yapıların en iyi örneklerinden. Balkonlu olarak dizayn edilen binada taş tonozlar ve kemerler kullanıldı. Binanın ilk sakini, Suriye’nin ilk Cumhurbaşkanı Suphi Bereket ve ailesi. 2005’te başlatılan restorasyon çalışmaları, binanın tarihsel dokusu değiştirilmeden yapıldı ve bina 2008’de otel olarak Antakya turizmine kazandırıldı. 24 odalı otelde iki kişi konaklamanın gecelik fiyatı kahvaltı dahil 160 TL. (www.theliwanhotel.com)

Borajet, İstanbul’dan Zonguldak ve Trabzon’a uçuyor

Borajet İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Zonguldak ve Trabzon’a tarifeli uçuşlarına başladı. Uçuşlar haftanın iki günü, pazartesi ve cuma düzenleniyor. Fiyatları 67 TL’den başlıyor. (www.borajet.com.tr)

False