Fırsat teptiler

BEŞİKTAŞ, ligde daha iyi bir yer bulma şansı olan bir maçı kazanamadı. Trabzon'un kaybı, Beşiktaş için üçüncülük kapısının açılması demekti. Ama bu fırsatı teptiler. Kazanmak için hiçbir şey yapılmadı. Kaldı ki, rakibin altı tane oyuncusu eksik. Yani yarım yamalak bir rakip var.

Rıza, dünkü oyunda 5-6 golcüsünü birden kullandı. Dünkü oyun için başlangıçta iyi düşünce. Ama Rıza'nın istediği gibi olmadı. Çünkü Rıza'nın istediklerini futbolcular yapamadı. Bu arada Rıza'ya da bir sualim var. Senin takımında golü düşünen, aklı öbür kalede olan bir tek İbrahim Akın vardı. Sen de bu çocuğu dışarı aldın. Sana şimdi soruyorum, "Gol atar diye mi korktun Rıza?"

İki lafım da Tümer'e var. Tümer, sen arkadaşlarını azarlıyorsun. Halbuki azarlanacak adam sensin. Bütün takım toplanıp seni azarlamalı. Oynadığın müddetçe hiçbir şey yapmadın. Rıza seni oyundan çıkardı, çok da doğru yaptı. Carew, kafasının dışını değiştirmiş, imaj yenilemiş. Ama kafasının içini değiştirmeli. Oyuna hiç katkısı olmadan sahadan çıktı.

Maçın hakeminin ismi maç kadar önemli. Geçen sezonun dibine, Beşiktaş adına kibrit suyu dökmüş bir adam. MHK'ye de hayret ediyorum. Bu hakemi Beşiktaş maçına nasıl verir? Beşiktaş maçı kaybedecek diye ödü koptu. Yönettiği bir Beşiktaş maçı onu kurtarmaz. Ona bir asır lazım.

En iyisi Fadhel

Neticede Beşiktaş, belki de bu sezonun en kolay deplasman yerinden kayıpla dönüyor. Sakın ola birileri çıkıp da, "Koray yoktu, Üzülmez yoktu, bu kayıpta büyük rol oynadılar" demesin. Böyle bir mazeretin arkasına saklanılmaz.

Diyarbakır takımı ligde sıkıntının içinde. Çok eksikleri vardı. Tabii ki Beşiktaş ile oynarken ilk önce beraberliği düşündüler, öyle de oynadılar. Sahanın içinden istediğini çıkaran Diyarbakır oldu.

Koca maç, Beşiktaş'ın iki defans hatasından gol yerine kadar geldiler, karşılarına Cordoba dikildi. Bu beraberlik, Diyarbakır'a nefes payı oldu. Yalnız kendi takımının değil, maçın en iyi oyuncusu Diyarbakır'ın kalecisiydi. Maçın en iyi yönü, kavgasız, gürültüsüz, küfürsüz başlayıp öyle de bitmesiydi.
Yazarın Tüm Yazıları