Fırsat kaçtı

Ankara, geçen hafta dünyaca ünlü bir yıldızı ağırladı.

Şimdi orta yaşın üzerindeki erkeklerin, bir zamanlar odalarının duvarlarına posterini astıkları İtalyan aktris Ornella Muti Başkent’teydi. Dünya sinemasının en güzel kadınlarından olan Muti, AnkaMall’deki "Sinemada kadın modası" sergisi için geldi.

Muti, Ankara’da üç gün kaldı. Bu süre içinde de bol bol gezdi. 52 yaşında, üç çocuk ve bir torun sahibi olmasına rağmen, yine de güzelliğiyle herkesi etkiledi. Ancak onu tanıyanların, sohbet etme şansı bulanların etkilendiği bir başka özelliği de mütevazılığı idi.

Ornella Muti, kaldığı üç gün içinde iki kez Ankara Kalesi’ne gitti. Hem Kale’yi gezdi, hem de tarihi Pirinç Han’dan alışveriş yaptı. Ancak ne yazık ki basına haber verilmedi. Muti’nin Kale ve civarındaki gezisinden ne bir fotoğraf çekildi ne de doğru düzgün bir haber yapıldı. Böyle olunca da Ankara Kalesi, uluslararası bir sinema yıldızıyla dünya basınına haber olmayı ve büyük bir tanıtımı kaçırmış oldu. Sting ve Dustin Hoffman’ın Dalyan’daki çamur banyosu fotoğraflarının hala hafızamızda olması bunun en güzel örneklerinden biri.

Doğrusunu söylemek gerekirse böyle dünya yıldızları Ankara’ya çok sık gelmiyor. Gelse bile üç gün kalıp şehri bol bol gezme fırsatını pek bulamıyor. Ancak o fırsat doğduğunda da bazı işgüzarlar bunu basından saklıyor. Durum böyle olunca da Ankara’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat kaçmış oluyor.

Zeki Başkan’ın sanat kaçamağı

ERKEN seçim kararıyla birlikte politika kazanının fokur fokur kaynadığı bugünlerde, bütün gözler parti liderlerine çevrilmiş durumda. Yoğun günler yaşayan liderler, hem ruhlarını hem de bedenlerini dinlendirmek için farklı yollara başvuruyorlar. DSP’nin Genel Başkanı Zeki Sezer de sık sık soluğu Ankara Kalesi’ndeki Pirinç Han’da alıyor.

Zeki Sezer’i haftanın birkaç günü Pirinç Han’a götüren iki neden var. Birisi resim sanatına olan tutkusu, diğeri de Ressam Baba olarak bilinen eski dostu Kemal Çelik. Yaklaşık 20 yıldır Ankara Kalesi’ndeki atölyesinde çalışan Kemal Çelik, daha çok tarihi Ankara evlerini resmediyor.

Sezer fırsat buldukça soluğu kaledeki bu mekanda alıyor. Tarihi hanın ikinci katındaki Kemal Çelik’in resim atölyesine çıkıyor ve başlıyorlar sohbete. Kimi zaman resimden, kimi zaman politikadan, kimi zaman arkadaşlıktan dostluktan konuşuyorlar. Sezer, Karadenizli olan Ressam Baba’nın keyifli sohbetini dinlerken bir taraftan demleniyor, bir taraftan da politikanın üzerine bindirdiği yoğun stresi atıyor.

Latin rüzgarı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin yaptığı kavşak düzenlemesinden sonra, ruhunu, kişiliğini, görsel güzelliğini büyük ölçüde yitiren Kavaklıdere, bu ay sonunda yapılacak güzel bir etkinlikle, kaybettiklerini kazanmaya çalışacak. Arjantin Caddesi, Karum, Kuğulu Park ve Şili Meydanı’na kadar olan bölgede 25-27 Mayıs’ta yapılacak cıvıl cıvıl bir sokak festivalinin hazırlıkları var. Arjantin, Brezilya, Şili, Küba, Meksika, Portekiz, İspanya ve Venezuella’nın da aralarında bulunduğu ülkelerin katkılarıyla düzenlenecek festival boyunca Kavaklıdere’de Latin rüzgarları esecek. Cadde ve sokaklar bu ülkelerden gelecek özel dans ve müzik gruplarının gösterileriyle renklenecek. Katılan ülkelerin standları ve sokak süslemeleriyle Kavaklıdere tam bir panayır alanına dönecek. Festivalin açılışı 25 Mayıs’ta, Kalipso Kralı olarak bilinen Metin Ersoy’un The Mall’da Durul Gence ile birlikte vereceği konserle başlayacak. Ertesi gün ise Erol Büyükburç, Karum’un önünde Ankaralılar’la buluşacak. Ayrıca Brezilya’dan özel olarak gelen vurmalı çalgılar topluluğu Bate Bumbo da 12 kişiden oluşan ekibiyle birlikte Ankaralılar’a keyifli dakikalar yaşatacak. Capoaera ve sambacılar, yapacakları sokak danslarıyla ortalığı bir şenlik alanına dönüştürecek. Festival, Leo Organizasyon tarafından Latin ülkeleri büyükelçilikleri, Cadde Arjantin Kulübü, Ankara Caz Derneği, valilik, Nurol Holding, Sheraton Otel gibi çok sayıda sponsorun da katkısıyla düzenleniyor. İlk kez gerçekleşecek bu festivalin güzel ve renkli görüntülere sahne olması, yeni kavşak düzenlemesinin ardından Kavaklıdere’de yaya trafiğini katleden Büyükşehir Belediyesi’ne de bir mesaj olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları