Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Fırınlara alaylı yönetici yetiyor

    Hürriyet Haber
    11 Ekim 2003 - 00:00Son Güncelleme : 11 Ekim 2003 - 00:01

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gıda üreten işyerlerinde gıda bilimi konusunda eğitim görmüş elemanları sorumlu müdür olma zorunluluğu getirirken fırınlarda buna gerek görmedi. Fırınlarda ustalık belgesine sahip olan kişiler sorumlu yönetici olabilecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ‘‘Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik’’te yaptığı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Gıda maddesi üreten 60 Beygir Gücünün üzerinde motor gücü bulunan veya 15 ve üzerinde işçi çalıştıran veya hazır yemek üreten işyerleri veya her türlü gıda katkı karışımları üreten işyerlerinde en az 4 yıllık lisans eğitimi almış gıda, ziraat, kimya mühendisleri, veteriner hekimleri, kimyagerler, su ürünleri mühendisleri ve biyologlar ile gıda bilimi konusunda en az yüksek lisans yapmış diğer meslek gruplarına mensup kişiler sorumlu yönetici olarak istihdamı zorunlu olacak. En az 4 yıllık lisans eğitimi almış Ev Ekonomisi Yüksek Okulu mezunları ve diyetisyenler hazır yemek üreten her bir işyeri için sorumlu yönetici olarak istihdam edilebilecek. Gıda ile temasta bulunan ambalaj materyali üreten işyerlerinde ise her bir işyeri için sorumlu yönetici olarak gıda, ziraat, makine, petrol, endüstri, kimya mühendisleri veya kimyager istihdamı zorunluluğu getirildi.
    Etiketler:

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı