Sahrap SOYSAL

Fırında garnitürlü tavuk

25 Ağustos 2013
Patatesleri ve soğanları soyup dörde bölün. Brüksel lahanalarının sert kök kısımlarını yarım santim kadar kesip sararan yapraklarını ayıklayın.

Yıkayıp süzdükten sonra bir kenarda bekletin. Temizlediğiniz tavuğu yıkayıp süzdükten sonra kağıt peçeteyle kurulayın. Sos için; salçalar, limon suyu, yoğurt ve erittiğiniz tereyağını derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz ve karabiberi serpip çatalla çırpın. Hazırladığınız bu sosu tavuğun her tarafına iyice sürün. Fırın torbasına un ve tuzu koyduktan sonra torbanın ağzını elle kapatarak birkaç kez sallayın. Böylece unlu karışım torbanın her yerine dağılacaktır.
Sosa bulanmış tavuk ve sebzelerin tümünü torbaya koyup torbanın ağzını bağlayın. Torbadaki tavuğu fırın tepsisine yerleştirip üzerini birkaç yerinden delin. 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış fırında en az 1 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

- 1 adet orta boy tavuk (temizlenmiş olmalı)
- 2-3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 8-10 adet Brüksel lahanası
Sos için,
- 2 çay kaşığı biber salçası
- 6 çay kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 adet limonun suyu
- 25-50 gr. eritilmiş tereyağı
(bitkisel margarin de kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 adet büyük boy fırın torbası
- 4 çay kaşığı dolusu un
- 1 çay kaşığı tuz

Yazarlar Ana Sayfa
HaberlerViyanaNoelNazcaNazca ÇizgileriŞiliPerubrugge