Ege Haberleri

EGE

    Fırıncılar dedektif oldu

    Tuncel YILMAZ, (DHA)
    19.05.2011 - 00:00 | Son Güncelleme: 18.05.2011 - 22:22

    Turgutlulu fırıncılar, ilçeye dışarıdan getirilen ekmeklere karşı mücadele başlattı. Selendi, Kula, Alaşehir ve Salihli’den ekmek getirilen araçlar dedektif gibi izleniyor, yetkililere teslim ediliyor.

    TURGUTLU’da faaliyet gösteren 43 fırının sahibi, geçen ay, iki yıldan beri süren rekabete son vererek 300 gram ekmeğin 60 kuruştan satılması için anlaştı. Fırıncılar, ilçe dışından getirilen ekmeklerle mücadele için de karar aldı. 10 kişilik ekip kuran fırıncılar, dedektif gibi iz sürerek, Turgutlu’ya diğer ilçelerden getirilen ekmeklerin zabıtaya teslim edilmesini sağlamaya başladı. Dedektif fırıncılar son olarak 7 Eylül Mahallesi eski Manisa Yolu’nda bir otomobilin bagajında, hijyenik olmayan koşullarda ekmek taşındığını tespit etti, Zabıta Müdürlüğü’ne ve Vergi Dairesi’ne haber verdi.

    Günde 10-15 bin adet

    Fırıncılar adına konuşan, bir dönem Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanlığı da yapan Şahin Ek, ilçede ekmek fiyatlarındaki rekabet nedeniyle yaşanan sorunun geç çözülmesi nedeniyle pekçok meslektaşının büyük zarara uğradığını söyledi. Geçen ay ekmek fiyatının sabitlenmesi üzerine rahat bir nefes aldıklarını kaydeden Ek, “Ancak rekabet döneminde ortalığı boş bulanlar, günlük yaklaşık 10-15 bin ekmeği çevre ilçelerden kaçak yollarla Turgutlu’ya getirmeye devam etti. Biz de bunun önlenmesi için kolları sıvadık. Fırıncılar Odası yönetiminin dışında oluşturulan komisyonun kurduğu ekiple çalışmalara başladık. Yakaladığımız her kaçak ekmeği ve getireni cezalandırılmaları için yetkililere teslim ediyoruz. Amacımız, Turgutlulu tüketicilere sağlıklı ve hijyen ekmek yedirmek” dedi. Turgutlu’daki     43 fırında günlük 80 bin ekmek üretildiğini bildiren Ek, bu fırınların kapasite yükseltmesi için ilçeye kaçak ekmek girişinin önlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı