Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehit (5)

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanında 18inci şehit (5)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 16:57

Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehit (5)

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Bozhane Camii'ndeki cenaze törenine Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Erdem Muratlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu katıldı. Babası Nimet Acar 1998, annesi Şadiye Acar 2006’da ölen şehit Kader Acar'ın cenazesini yaklaşık 5 bin kişi uğurladı. Şehidin ablası Yasemin Kiremitçi, cenaze namazı öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Abla Kiretmitçi, "Korkma kuzum. En güzel yere gidiyorsun. Bak biz seninle gurur duyuyoruz. Sen bizim gururumuzsun yavrum. Seni orada annem, babam karşılayacak. Sen bu vatan için şehit oldun. Biz biraz acı çekeceğiz ama dayanacağız oğlum. Sen şimdi orada anneme ve babama çok selamlarımızı söyle" diyerek ağladı.
'EN BÜYÜK KORKUMUZ KAVUŞAMAMAKTI'
Şehidin, 2 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı nişanlısı Gülüm Uzun da "En büyük korkumuz kavuşamamaktı. Böyle mi anlaşmıştık biz seninle? Söyle bana böyle mi anlaşmıştık?" diyerek tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.
Şehidin ağabeyi Davut Acar da kardeşinin fotoğrafını öperek ağladı. Cenazede tabut başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürlüğü Daire Başkanı Selahattin Çelebi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Cemallere Köyü'nde toprağa verildi.

Gürkay GÜNDOĞAN- Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)-

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!