Fırat Kalkanı Harekatı'nda 57'nci gün

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanı Harekatında 57nci gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 10:17

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 57'nci gün

Haberin Devamı

KİLİS, (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 57'nci gününde 155 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçerken, 1260 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. IŞİD'in 64 hedefinin karadan ve havadan imha edildiği harekatta 6 terörist öldürüldü, ÖSO'nun 3 askeri yaşamını yitirdi, 6'sı da yaralandı.
'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 57'nci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Mare'nin güneydoğusunda yer alan Mazraat al Uyun, Beyt Misto, Tel Malid, Jisr as Samukah ve Seyyid Ali'de kontrolü ele geçirdi. IŞİD'in 64 hedefinin karadan ve havadan bombalanarak imha edildiği harekatta 6 terörist etkisiz hale getirildi, ÖSO'ya mensup 3 asker yaşamını yitirdi, 6'sı da yaralandı. 22 el yapımı patlayıcının da imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu'nun, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare güneydoğusunda yer alan Mazraat al Uyun, Beyt Misto, Tel Malid, Jisr as Samukah ve Seyyid Ali'de büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın/el yapımı patlayıcı temizleme faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit olmuş, 6 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 155 meskun mahalde yaklaşık 1260 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 64 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, DEAŞ mensupları baskı altına alınmış, manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmış ve ÖSO’nun ileri harekatı desteklenmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Mazraat al Uyun’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 5 hava harekatı sonucunda, 6 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'tan  temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 22 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1208 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!