Fırat İşbecer’den 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Fırat İşbecer’den 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 12:03

TÜRKİYE’deki başarılı satışlardan (exit) birini gerçekleştiren Pozitron’un kurucularından olan Fırat İşbecer, yaptığı yatırımlarla ekosistemi desteklemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İşbecer’in girişimcilere önerileri şu şekilde:

1- Kendinizi aşacağınız hedefler koyun: İş hayatındaki hedefleriniz mevcut kapasitenizin üzerinde değilse, gerçek potansiyelinizi ortaya çıkaramıyorsunuz demektir. Kendinizi aşmak için hedeflerinizi gerçek ile imkansız arasında bir noktaya koyun, oraya ulaşamasanız bile kat edeceğiniz mesafe ve birikimlerinizin size büyük katkısı olacaktır.

2- İcraatın içinde olun: Hayalperest ile girişimciyi birbirinden ayıran en önemli özellik icraattır. Hayalleriniz önce hedeflere dönüştürün, daha sonra bu hedeflerinizi de planlayıp doğru bir icraat ile hayata geçirin. İş hayatınızın her anında icraatın içinde kalın.

3- Şeffaf, dürüst olun: Hem kişisel anlamda, hem de iş konusunda şeffaf olmayı unutmayın. Eğer sürdürülebilir bir iş kurmak istiyorsanız önce kendinize, sonra müşterilerinize, çalışanlarınıza ve yatırımcılarınıza karşı dürüst olmalısınız.

Haberin Devamı

4- Gerçek lider, ekibiyle var olur: Ortak değerlerinizi, hedeflerinizi ve hayallerinizi paylaştığınız bir ekibiniz olmalı. Ekibiniz hem sizi, hem şirketinizi, hem de kendilerini birer adım öteye taşıyabilecek nitelikte olmalıdır.

5- En büyük değil, en doğru müşteri: Müşteri var rezil eder, müşteri var vezir eder. Kısıtlı kaynaklarınızı en etkin değerlendirmek için “doğru” müşteriyle çalışmanız şart. Sizlerle birlikte büyüyüp, öğrenecek, öğretecek ve uzun vadeli bir partnerlik kurabileceğiniz müşterilere odaklanın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!