'Fintech'lere destek

Güncelleme Tarihi:

Fintechlere destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 23:23

İŞ Bankası ve Microsoft’un ana sponsorluğunda gerçekleşen, fintech ve bankacılık sektörü, blockchain, kripto paraların tartışıldığı Webrazzi Fintech Konferansı bankacılık, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin diğer profesyonelleri ile fintech girişimlerini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

İş Bankası’nın “Dijitalleşen Dünyada Girşimcilik Ekosistemi” paneliyle açılan konferansta, İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Burak Sezercan ve Dijital Bankacılık Müdürü Mehmet Fahri Can, İş Bankası’nın kuruluş misyonunu devam ettirerek, bugün de teknoloji odaklı girişimleri desteklediğini vurguladı.

DEĞER YARATILMALI
Sezercan, “Hızlı büyüme potansiyeli olan teknoloji girişimlerine yani startuplara neden destek oluyoruz? Çünkü burada fırsat var. Büyük kurumlar olarak bizim elimizde olanlar var, olmayanlar var. Startuplar büyük kurumlara kıyasla, operasyonel süreçleri uzun olmadığı için daha hızlı hareket edebiliyorlar. Bilgiyi içselleştirip uygulanabilir hale dönüştürme konusunda daha efektifler. Büyük kurumlar olarak bizim de geniş müşteri tabanımız, büyük veri ve sermayemiz var. İki tarafın artı yönlerini bir araya getirdiğimizde önemli bir değer yaratacağımıza olan inancımız ile fintechler dâhil startuplar ile işbirliği alanları geliştiriyoruz. Bunu ‘Workup’ programı altında değerlendiriyoruz” dedi. Mehmet Fahri Can ise, şunları söyledi: “Sektörde ilk olarak fintechler tehdit mi diye tartışıldı, sonra bu tartışma fintechler fırsat mı tehdit mi tartışmasına döndü, son olarak fintechler ile nasıl işbirliği yapılır olarak şekillendi. Banka olarak fintechler ile başlayan girişimcilik ekosistemindeki vizyonumuzu tüm alanlarda faaliyetler gösteren startuplar olarak geliştirdik.”

İş Bankası’nın teknoloji iştiraki SoftTech üzerinden 2 yıl önce Silikon Vadisi’nde kurdukları Maxitech şirketi hakkında bilgi veren Mehmet Fahri Can, inovasyon ve girişimcilik dünyasına yönelik olarak global yapılanmalarını farklı ülkelerde de sürdüreceklerini ve mevcut durumda Çin’de Silikon Vadisi’nde kurmuş oldukları Maxitech ile aynı misyona sahip yeni bir şirket kurulmasına yönelik çalışmaların da sürdürüldüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!