Finlandiya ile 14'üncü randevu (2)

Güncelleme Tarihi:

Finlandiya ile 14üncü randevu (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 21:11

Finlandiya ile 14'üncü randevu (2)

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MAÇI İZLEDİ
A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Finlandiya ile yaptığı maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Erdoğan'ı, stat girişinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile diğer yetkililer karşıladı.
Erdoğan'ın yanı sıra müsabakayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da takip etti.
Antalyalı futbolseverler milli maça yoğun ilgi gösterdi. Antalya Stadı'nda oynanan maç için satışa sunulan biletler, yaklaşık 10 gün önceden tükendi. Karşılaşmayı 33 bin futbolsever tribünlerden seyretti.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı. A Milli Takım, Finlandiya müsabakasına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Arda Turan, Volkan Şen, Yunus Mallı, Olcay Şahan ve Cenk Tosun 11'i ile başladı.
Ay-yıldızlı takımın elemelerde yine Antalya'da yaptığı Kosova maçında 11'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Hasan Ali Kaldırım ve Burak Yılmaz aday kadroda yer almazken, Oğuzhan Özyakup ile Ahmet Yılmaz Çalık yedekler arasında oturdu.
Kosova karşılaşmasının 11'inde bulunmayan İsmail Köybaşı, Ömer Toprak, Olcay Şahan, Yunus Mallı ve Cenk Tosun, Finlandiya mücadelesinin başlangıç kadrosunda yer aldı.
Karşılaşma öncesinde yapılan koreografide yaklaşık 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sponsorlarından Arçelik tarafından yaptırılan ve Antalya Stadı'nın doğu tribününde yükselen dev Türk bayrağının altında, "Milli takıma başarılar dileriz" yazısı yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karşılaşmaya özel 100 bin Türk bayrağı dağıttı. Saran Holding'in TFF'ye verdiği bayrak desteğiyle 33 bin kapasiteli Antalya Stadı'nı tüm koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı. Stat dışındaki etkinlik alanlarında da yaklaşık 70 bin bayrak futbolseverlere verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!