Finike'ye anlatan fotoğraf sergisi

Güncelleme Tarihi:

Finikeye anlatan fotoğraf sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 14:46

Finike'ye anlatan fotoğraf sergisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FOTOĞRAF sanatçısı Muhammet Dönmezer'in Finike'nin kültürünü yansıtan 'Dört Mevsim Finike' temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Finike Belediyesi'nin desteğiyle ilçenin çeşitli yerlerinden, farklı iklim koşullarında fotoğraf çeken sanatçı Muhammet Dönmezer, bölgenin tanıtımına yönelik hazırladığı çalışmasını tamamladı. Dönmezer, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçenin tarihini ve kültürünü yansıtan 40 fotoğrafla Presa Dı Finica Otel'de sergi açtı. Sergi 4 gün açık kalacak.

Orijinalliği bozulmasın diye özel teknikle basılarak tablo haline getirilen fotoğraflar büyük beğeni topladı. Sergiyi; Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Başkan Yardımcısı Cemal Oskay, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Dönmezer, yaklaşık 17 yıldır bölge tanıtımlarında kullanılmak üzere fotoğraf çektiğini, yurt içi ve yurt dışında toplam 74 sergi açtığını söyledi.

Finike çalışması hakkında bilgi aktaran Dönmezer, liman çekimlerinde doğru ışığı yakalamak için 4 gün beklediğini anlattı. Fotoğraf sanatında, doğru zamanda doğru yerde olmanın doğru ışığı yakalamak açısından önemli olduğunu belirten Dönmezer, 1 saniye için günlerce bekledikleri çalışmaları olduğunu vurguladı. Arif Mahallesi'nin yüksek noktalarında dağ keçisi çekmek için de 6 gün beklediklerini anlatan Dönmezer, "Dağ keçilerini kokuyla yakınımıza çekmek için toprak ve onların dışkılarını üzerimize sürdük" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!