Finike'de oryantiring heyecanı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Finikede oryantiring heyecanı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 17:42

Finike'de oryantiring heyecanı sona erdi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Finike Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3'üncü Kademe Oryantiring Yarışması ödül töreniyle sona erdi.

Oryantiring Dünya Şampiyonası 3'üncü Kademe Oryantiring Yarışması Finike'de gerçekleştirildi. Gökbük Mahallesi'nde (orta mesafe) olarak başlayan yarışma, ikinci günü Arif Mahallesi Arykanda Antik Kent'te (sprint), üçüncü gün Gökbük Mahallesi'nde (Uzun mesafe WRE), dördüncü gün Finike merkezde (sprint VRE) devam etti. Yarışmalara 7 ülkeden ve Türkiye'nin 60 ilinden 1261 sporcu katıldı. 4 gün süren etkinlikte farklı yaş grupları için 36 kategori oluşturuldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Yaşar Hoşgün, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Özgür Morbel, federasyon yönetim kurulu üyeleri, Finike kurum amirleri, sporcular ve vatandaş katıldı.

Halk oyunları ve Finike Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde farklı yaşlardaki 36 kategoride dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Federasyon yarışmaya katılan tüm ufak yaş grubuna da katılım belgesi verdi. Finike Belediyesi de ilk üçe giren 102 sporcuya toplam 15 bin TL tutarında ödül verdi. Belediye ayrıca tüm sporculara tanıtım broşürleri, yöresel ürünler ve Finike portakalından oluşan hediye paketi verdi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, federasyon yetkilileriyle Finike Belediyesi'ne başarıyla gerçekleştirilen organizasyon için teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da "Şehir merkezine indirerek bu sporu Finikelilere daha iyi tanıtmayı amaçladık. Yeni Halk Pazarı çevresinde yapılan yarışların ardından 4 günlük yorucu ve zevkli yarışlar tamamlandı. Federasyon temsilcileriyle yarışmalara katılan ve dereceye giren tüm sporcuları kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!