Finike'de Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Finikede Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 15:23

Finike'de Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Finike Arykanda Doğa Sporları Derneği (ADOS) üyeleri ise 2200 rakımda Türk bayrağı açarak 29 Ekim'i kutladı.

Finike'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü'nün kaymakamlık binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Finike 100'üncü Yıl Stadyumu'nda yapılması planlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda devam edildi. Programa Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Yaşar Hoşgün, daire müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ile Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program Kaymakam Arslanköylü'nün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından oratoryo, halk oyunları gösterileriyle devam etti. Halk Eğitim Merkezi'nin tekvando, kick boks takımının da gösteri yaptığı programda il ve ilçe düzeyinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program resmigeçitle sona erdi.

2200 RAKIMDA KUTLAMA

Finike ADOS 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Kumluca İlçesi'ne bağlı İdebessos Antik Kenti'nden yürüyüşe başlayan doğa sporcuları 17 kilometrelik tırmanıştan sonra 2200 rakımdaki Kırkpınar Yaylası'nda Türk bayrağı açtı. Zaman zaman yağmur, sis ve rüzgara karşı tırmanış yaparak zorlu parkuru tamamlayan sporcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp, şehitleri andı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!