Finike'de Atatürk'ü anma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Finikede Atatürkü anma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 10:20

Finike'de Atatürk'ü anma etkinliği

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında, Kumluca Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

ADD Finike Şubesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi. Finike Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen etkinlikte Kumluca ADD Türk Halk Müziği Korosu, şef İbrahim Bilgenoğlu yönetiminde konser verdi. Sinem Kılınç'ın yazdığı 'Son görev' adlı oyununun da yer aldığı konserde, Atatürk'ün başyaveri Salih Bozok ile can yoldaşı Nuri Conker karakterini canlandıran koro ekibi, Atatürk'ün hayatını tiyatral gösteriyle anlattı.

Konser ve tiyatro gösterisinin birlikte gerçekleştirildiği programı davetliler büyük beğeniyle izledi. Gösterinin sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve koro ekibiyle davetliler tarafından İstiklal Marşı okundu. Davetlilerin duygulu anlar yaşadığı programda, günün anlamına ilişkin konuşma yapan ADD Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk, şunları söyledi:

"Atatürk, Türk bağımsızlığını ve Türk Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar korumayı ve savunmayı, Türk gençliğine bırakmıştır. Türk gençliği ve Türk Milleti de O'nun kendisine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacak bilinçte, güçte, kararlıktadır. Bugün Türkiye'yi bölmeyi, bir din devletine dönüştürmeyi amaç edinmiş emperyalizm ve yerli işbirlikçileri bu yüzden Atatürk'ü de Kemalizm'i de aşamamaktadır."

Programın sonunda ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, koro şefi İbrahim Bilgenoğlu'na, çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!