Finike'de aşçılık kurslarına ilgi

Güncelleme Tarihi:

Finikede aşçılık kurslarına ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:34

Finike'de aşçılık kurslarına ilgi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü işbirliğiyle meslek edindirme kursları kapsamında açılan aşçılık kursu yoğun talep gördü.

Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek ve müdür yardımcısı Nida Bıçak, öğretmenevinde açılan aşçılık kursunu ziyaret etti. İŞKUR kurslarının yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Mehmet Şimşek, "İŞKUR kurslarına, geçerli mesleki belgeye sahip olunması ve iş garantili olması dolayısıyla vatandaşımız yoğun talep gösteriyor. Bu sebeple bu kurslara katılacak kursiyerler işsiz ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar arasından mülakatla seçiliyor. Kurs süresince İŞKUR tarafından kursiyerlerin sigortası yapılıyor ve günlük ücret ödeniyor. Kurum olarak Finike, Kumluca ve Kemer'de bulunan otel ve turizm işletmeleriyle anlaşmalar yapılıyor. Kurs sonunda bu işletmelerde aldıkları eğitime uygun iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Ayrıca sahip oldukları belge, kendi işlerini kurmalarına olanak sağlıyor" dedi.

Usta öğretici Mukaddes Gürbüz de aralık ayında açılan aşçılık kursunun 6 ay sürdüğünü belirterek, "Aşçı yardımcısı kursu eğitim süresi 896 saat olmak üzere yaklaşık 5.5 aylık bir dönemi kapsıyor. Ayrıca İŞKUR ile yapılan protokol gereği, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 20'sinin işe yerleştirilmesi amaçlanıyor. Kursiyerler konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim üniteleri ve benzeri yerlerde çalışabilirler. Eğitim programının sonunda kursiyerler, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliliğine sahip oluyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!