Finike'de 10 Kasım töreni

Güncelleme Tarihi:

Finikede 10 Kasım töreni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 12:06

 Finike'de 10 Kasım töreni

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Finike'de törenle anıldı.

Finike Yunuslu Park'ta düzenlenen anma törenine, Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve halk katıldı.

Törende, Kaymakam Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören; Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla İsmail Erol Ortaokulu'nda hazırlanan programla devam etti.

CHP VE MHP'DEN ÇELENK

Protokolun tören alanından ayrılmasının ardından CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, MHP İlçe Başkanı Ali Arıcı, partililer ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. CHP İlçe Başkanı Okan Tanır törenin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ulu Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebedi aleme intikal edişi hiç kuşku yok ki Türk ulusunu derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Milli mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkansız olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaktır. Tanzim ederek hayata geçirdiği devrimlerle Türk ulusuna çağ atlatmıştır. İşte, bütün 10 Kasım'lar bu yüzden ulusça içinde bulunduğumuz mateme rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!