Finike HEM'den yılsonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Finike HEMden yılsonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:28

Finike HEM'den yılsonu sergisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA Finike Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından geleneksel yılsonu sergisi açıldı.

Finike Aquapark Düğün Salonu'nda açılan yılsonu sergisine Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Garnizon Komutanı Yarbay Erol Möngü, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, HEM Müdürü Mehmet Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "Toplumun her kesimine, 7'den 70'e her yaş gurubuna hitap eden kurslar açılmakta. İlçemizde yapılan çalışmalara, açılan kurslara baktığımızda Halk Eğitim Merkezleri içerisinde belki de en faal ve en fazla çalışma ortaya koyan, gayret sarf eden merkezlerden biri de burası. Bu da tabi ilçemiz için gurur verici bir durum. Açılan bu kurslar, ilçemizin gelişimi ve daha ileriye gitmesi bakımından önemli" dedi.

HEM Müdürü Mehmet Şimşek, 2016-2017 yılından açılan kurslar hakkında bilgi verdi. 3483 kadın, 1942'si erkek olmak üzere toplam 5475 kişiye kurs verdiklerini belirten Şimşek, 222 farklı alanda kurs açıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Halk oyunları gösterisi, bağlama kursuna katılan kursiyerlerin müzik dinletisiyle devam eden törende giyim kurslarına katılanların diktikleri kıyafetleri sergilediği defile yer aldı. Geçmişten günümüze farklı bölge ve zamanlarda giyilen otantik kıyafetlerin yanı sıra güncel modanın sergilendiği defile davetlilerden beğeni topladı. Konuklar defileden sonra kursiyerler tarafından yıl içinde hazırlanan eserleri inceledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!