Finike HEM'den Gökbük'te sergi

Güncelleme Tarihi:

Finike HEMden Gökbükte sergi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 17:32

Finike HEM'den Gökbük'te sergi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Halk Eğitim Merkezi Gökbük Mahallesi'nde ahşap boyama ve el sanatları sergisi açtı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından Gökbük Mahallesi'nde 16 dönümlük alanda alternatif turizm sektörüne hizmet veren bir otelin bahçesinde ahşap ve el sanatları sergisi açıldı. Doğadan toplanan ağaç parçalarına el sanatları tekniğiyle süs eşyası olarak şekil veren kursiyerlerin çalışmaları davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Sergiye Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Koray Kesgin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek, Gökbük Muhtarı İsmail Aydıntaş, daire amirleri ve vatandaş katıldı.

Kurs öğretmeni Fatma Özenç, doğadan topladıkları ağaç parçalarıyla ürettikleri ürünleri yine tabiatın içinde sergi açarak vatandaşla buluşturduklarını söyledi. Davetlilerin hem sergiyi izlediklerini hem de doğa içinde gezinti yapma fırsatı bulduklarını belirten Özenç, kursa mahallede yaşayan yaklaşık 20 kadının katıldığın aktardı. Özenç, şöyle dedi:

"Atıl olan ağaç ve odun parçalarını şekillendirdikten sonra boyama ya da vernikleme yöntemiyle ayna, satranç tahtası, çerçeve, şamdan, sehpa gibi çeşitli ürünler elde ederek evlerinde kullanılabilir hale getirdik. Kurutulmuş kabakları boyayarak avize gece lambası yaptık. Kursiyerler maliyeti düşük kullanılabilir ürünler elde etmiş oldu."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!