Finike HEM'de yıl sonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Finike HEMde yıl sonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 10:17

Finike HEM'de yıl sonu sergisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.
Finike Spor Salonu'nda yapılan yıl sonu sergisi açılış törenine Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Mal Müdür vekili Mustafa Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Fikret Özen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Şenay Ersönmez, HEM Müdürü Mehmet Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi. Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "7'den 70'e tüm vatandaşımızın katılabildiği kurslar açan ilçemiz Halk Eğitim Merkezi ile gurur duyuyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, HEM personeli ve kursiyerlere teşekkür etti. Bir yıllık emeğin sonucu olan çalışmalardaki görsel güzellikten etkilendiğini belirten Başkan Sarıoğlu, "Yapım çalışmaları bitme aşamasına gelen yeni belediye binamızın duvarlarına asmak üzere, ücreti karşılığında birkaç eser satın almak istiyorum" diye konuştu.
HEM Müdürü Mehmet Şimşek de yıl boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıl içinde 284 kurs açıldığını, 5 bin 269'u kadın, 2 bin 781'i erkek olmak üzere toplam 8 bin 50 vatandaşın kurstan geçirildiğini ve sertifika almaya hak kazandığını aktaran Mehmet Şimşek, şöyle dedi:
"Bu kurslarımızın bir kısmı Finike Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (FİNMEK) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK kursları kapsamında devam ettirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği dolayısıyla ilçemiz genelinde taramalar yapılmış, neredeyse tüm okullarımızda ve mahallelerimizde okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza yönelik kurslar açılmıştır. Tüm kurumlarımızla işbirliği halinde çeşitli mesleki, teknik ve kültürel kurslar yapılmaktadır."
Törende, HEM Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. HEM Müdürü Mehmet Şimşek, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ve Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'na çeşitli tekniklerle yapılmış tablolar hediye etti. Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sergiler gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!