Finike Belediyesi'nde haziran meclisi

Güncelleme Tarihi:

Finike Belediyesinde haziran meclisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 10:34

Finike Belediyesi'nde haziran meclisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Finike Belediyesi'nin haziran ayı toplantı Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun yönettiği oturumla yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Akdeniz Üniversitesi'nin Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Gökbük Yaşlılık Araştırması'na yönelik yürütülen bilimsel faaliyetler için Gökbük Mahallesi'nden yer tahsisi talebi önergeyle gündeme alındı. Bilimsel araştırmaların yapılması için Gökbük'teki Finike Belediyesi uhdesinde bulunan 2888 metrekarelik arsaya sahip köy konağının revizyonu yapılarak kullanılması için Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü'ne tahsis edilmesi talep edildi.
Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gökbük Mahallesi'nin bilimsel merkez haline dönüştürmesinin bölge açısından önemli olduğunu söyledi. Meclis üyelerinin de olumlu yaklaşımı sonrasında oylama yapıldı. Gökbük sınırları içerisindeki 126 ada 1 parsel numaralı 2888 metrekarelik arsaya sahip köy konağı Gökbük Yaşlılık Araştırması kapsam ve amacı doğrultusunda kullanılması şartıyla 25 yıllığına tahsis edildi.
Toplantıda 5 mahalleye hizmet verecek ebe hemşire görevlendirmek amacıyla norm kadro değişikliği de yapıldı. Sağlık teknikeri kadrosunun ebe hemşire kadrosu olarak değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Portakal Festivali'nde açılacak satış stantları işgaliye ücretleri belirlendi ve yerli esnafa yüzde 20 indirim uygulanması kararlaştırıldı. Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda verilecek ödüller için de 70 bin TL bütçe ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!