Fındık yetiştiriciliği semineri

Güncelleme Tarihi:

Fındık yetiştiriciliği semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 15:58

Fındık yetiştiriciliği semineri

Haberin Devamı

Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),(DHA) - SAMSUN'un Bafra ilçesinde Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından fındık yetiştiriciliği semineri verildi.

Bafra Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ziraat Mühendisi Dr. Asuman Sezer ve Hidayet Candemir katıldı. Programda konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “Bafra'da tarım arazilerimizde çeltik, buğday, tütün gibi ürünlerin yanı sıra çok önemli bir bölümde de fındık yetiştiriciliği yapılıyor. Gerçekten önemli bir değer 15 bin tona yakın fındık üretiliyor. Tabi Türkiye`de ki fındık üretimi oldukça önemlidir. Dünyada bu alanda birinciyiz. Ama fiyat konusunda istenilen düzeyde değil. Bizim ektiklerimiz doğal yetişiyor” dedi.

Kaymakam Türkel`in ardından konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, “Gerçekten çok arzulu istekli bir ovaya sahibiz. Hem üreticinin gayreti hem de ürünler gerçekten gayet iyi şekilde ilerliyor. Ama artık geleneksellikten çıkıp, daha iyi ürünlerin yetiştirilmesi adına daha profesyonel yaklaşmamız gerekiyor. Bir işyeri açtığımızda nasıl takibini yapıp,  yatırımlar yapıyoruz. Tıpkı tarımda bunun gibidir. Piyasada yaşanan en küçük dalgalanmada bunun zararını tarım yapan insan görüyor. Öncelikle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Daha profesyonel hareket etmemiz gerekiyor. Bizleri sürekli rahatsız edin. Çekinmeyin bilgi almak için gelin. Ben benim kapıma gelen hiç kimseyi elimden geldiği kadar boş çevirmemeye çalışıyorum. İnşallah bu eğitimin bizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!