DÜZCE HABERLERİ

Fındığı pideyle buluşturdu

AA / Ömer Faruk Cebeci
29.12.2014 - 11:11Son Güncelleme :

- Düzce'de yaşayan Mustafa Sarıkaya, müşterilerine uzun uğraşlar sonucunda kıvamını tutturduğu fındıklı pideyle farklı lezzetler sunuyor - Pide ustası Sarıkaya: - "Fındıklı pide insanlara ilginç geliyor, denemek için gelenler çok oluyor ve hoşlarına gidiyor. Tereyağıyla buluşunca hoş koku ortaya çıkıyor. Bu, müşterilerin daha çok hoşuna gidiyor"

AA / Ömer Faruk Cebeci

DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce'de yaşayan Mustafa Sarıkaya'nın müşterilerine sunduğu fındıklı pide, farklı lezzet arayanlara hitap ediyor.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pideciliğe çocuk yaşta başladığını, garsonluktan bulaşıkçılığa kadar her aşamadan geçtiğini söyledi.

Hem üniversite okuyup hem de çalıştığını aktaran Sarıkaya, "Aslen Giresun Espiyeliyim. Orada pide festivalleri yapılıyor. Düzce'ye geldikten sonra pideyi tanıtmaya ve potansiyel yakalamaya çalıştım. Düzce'de Karadenizli çok olunca pidemize yabancılık çekmediler. Çok daha iyi oldu. Oradaki müşterilerimiz de buraya gelmeye başladı" diye konuştu.

Eşinin tayini çıkınca Düzce'ye taşınmak zorunda kaldıklarını kaydeden Sarıkaya, 8 ay kadar başka bir işte çalıştıktan sonra kendi işini yapmaya karar verdiğini dile getirdi.

"12.12.2012'de dükkanımı açtım" diyen Sarıkaya, "Karadeniz bölgesinde yaşıyoruz, fındığı bol memleket. Biz de pideye uyarlamayı düşündük. 'Neden olmasın' dedik. Neticede aynı lezzet, değişen hiçbir şey yok. Pide üzerinde biraz çalıştıktan sonra lezzete son halini verdik. Bunun yanında üzümlü pide de yapmaya başladık. Farklı olduğumuz için herkes bizi tercih ediyor. Günlük ihtiyaçlarımız dışında malzemelerimizi Trabzon'dan, Rize'den getiriyoruz" ifadesini kullandı.

- "Aklınıza gelebilecek her türlü pideyi yapıyoruz"

Pide yaparken standartların dışına çıkmak istediğini aktaran Sarıkaya, "Fındıklı pide insanlara ilginç geliyor, denemek için gelenler çok oluyor ve hoşlarına gidiyor. Tereyağı ile buluşunca hoş koku ortaya çıkıyor. Bu, müşterilerin daha çok hoşuna gidiyor. Sadece bu iki çeşitle sınırlı kalmıyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü pideyi yapıyoruz. 'İlla kıymalı ya da karışık pide yiyeceğiz' diye bir kural yok" şeklinde konuştu.

Sarıkaya, pidenin en önemli özelliğinin hamuru olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Pidemizi elle yoğurulan hamurdan yapıyoruz. Hamuru hava şartlarına göre yoğuruyoruz. Havanın sıcaklığına göre suyunun sıcaklığı ayarlanıyor. Un, tuz ve mayanın dışında daha farklı maddeler kullanılıyor. Altı saatten sonra hamuru kullanmıyorum. Tüketeceğim kadar hazırlıyorum. Lezzette de farklılık oluşturuyor bu. Lahmacunda olduğundan daha az un var. Bunun mideyi yakma veya kilo aldırma gibi bir özelliği kesinlikle yok. Alsam ben alırdım, hala 65 kilogramım."

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Düzce haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Düzce haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Fındığı pideyle buluşturdu haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

DÜZCE NAMAZ VAKİTLERİ
21 Kasım 2017, Salı
  • İmsak
    05:57
  • Guneş
    07:42
  • Öğle
    12:53
  • İkindi
    15:24
  • Akşam
    17:41
  • Yatsı
    19:15
Diğer iller için Namaz Vakitleri »
Sayfa Başı