Finalin adi:Serena-Safina

Güncelleme Tarihi:

Finalin adi:Serena-Safina
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:00

Sezonun ilk GrandSlam’ında tek bayanlarda ABD’li ve Rus raketler şampiyonluk için mücadele edecek. Tek erkeklerde ise Federer finale çıktı.

TENİSTE sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda yarı final maçları başladı.

Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın 11. gününde, tek bayanlarda Avustralya Açık’ta 2003, 2005 ve 2007 yıllarının şampiyonu olan, kariyerinde 1 Fransa Açık (Roland Garros), 2 Wimbledon, 3 de ABD Açık şampiyonlukları bulunan 2 numaralı seribaşı Serena Williams, Roland Garros ve ABD Açık’ta 1’er kez final oynama şansını yakalayan, 4 numaralı seribaşı Rus tenisçi Elena Dementieva’yı 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek, finale yükseldi.

Rus savaşı!

Geçen yıl Roland Garros’da final oynayan 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da vatandaşı 7 numaralı seribaşı Vera Zvonareva’yı 6-3 ve 7-6 (4)’lık setlerle 2-0 yenerek, finale çıkmayı başardı ve tek bayanlar finalinde Serena Williams’ın rakibi oldu.

Rüya finale doğru

Tek erkeklerde ise 2 numaralı seribaşı Roger Federer finale yükseldi. Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, geçen yıl ağustos ayında İspanyol raket Rafael Nadal’a kaptıran, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 3 Roland Garros, 5 Wimbledon, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 7 numaralı seribaşı ABD’li Andy Roddick’i 6-2, 7-5 ve 7-5’lik setlerle 3-0 yenerek, adını finale yazdırdı.

Roger Federer’in, finaldeki rakibi, bugün 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ve vatandaşı Fernando Verdasco arasında yapılacak maç sonrası belli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!