Finale doğru

Fenerbahçe’nin bu yıl net bir gerçeği Avrupa kupası maçlarında ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler eğer rakiplerinden ürküyorlarsa; hatta korkuyorlarsa çıkıp iyi oynuyor ve başarılı oluyorlar. Ne zaman “Biz bu maçı alıyoruz” diyorlarsa işte o zaman büyük bir tehlike başlıyor.
Sarı lacivertliler sahaya çıkan kadrolarıyla zaten şekillerini belli ediyor. Nedir bu? Önce gol yemeyelim. Rakibi bir görelim, nasıl olsa gol pozisyonuna gireriz... Kuyt, gezmeye başlayınca Sow ile Webo da dönerek oynayınca nasılsa bu pozisyonu da yakalıyorlar.

OYUN TARZI RİSKLİYDİ

Maç başladığında hem Benfica hem de Fenerbahçe, her yerde hatta kaleye en uzak yerde bile rakiplerine basmaya başladılar. Aslında tehlikeli bir oyun tarzıydı iki taraf için de. Çok kaliteli bir takımla oynarken, yapacağı dört-beş pasla seni oyundan tamamen düşürebilir. Ama iki takım da bu kalitede değiller. Vakit ilerledikçe seyirci avantajını da arkasına alan Fenerbahçe, sahada daha fazla istediğini yapmaya başladı. Pozisyonlar da gelince bu sefer Benficalılarda panik başladı. Hiç birşeyi istedikleri gibi yapamadılar; ne defansı ne de hücumu. Zaten maçın geneline bakın, F.Bahçe kalesinde öyle aman aman tehlikeler yok. Fener’in dört buçuk topu direkle temas etti ve biri gol oldu. Onların bir ise bir topu... Yani direklere iki vuruşu bir gol saysanız F.Bahçe maçı yine kazanacak.

Haberin Devamı

AMATÖRCE HAREKET

Webo’nun aldığı sarı kart için “Amatör futbolcu yapmaz” derim. Belki de en lazım maçta oynamayacaksın. Hakem maçı çok iyi idare etti. Verdiği bütün benzer kararlarda istikrar vardı. Bir tek hata yaptı. Fenerbahçe’nin attığı gol öncesi top auta gitmişti ama o korner verdi. Nihayet o top da gelip gol oldu. Portekiz ekibinin böyle bir hatanın arkasına sığınacağını zannetmiyorum. Çünkü bu ters kararda oyun kesiliyor ve rakibi hazırlıklı bekliyorsun. Üst üste gelişmiyor atak. Bu saatten sonra artık Fenerbahçe’nin finale kalacağını zannediyorum. Çünkü oynayan futbolcular öyle istiyorlar. Böyle maçları teknik adamlar değil, futbolcular kazanır. Fakat bir şatla: Fenerbahçe, Benfica’dan korkmaya devam etsin (!)..

Yazarın Tüm Yazıları