Final yolu açık

Güncelleme Tarihi:

Final yolu açık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 00:16

Hürriyet yazarları, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 3 takımımızı değerlendirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarından çıkarak son 32’ye kalan temsilcilerimizden Osmanlıspor’un görevini fazlasıyla yaptığını belirten yazarlarımız, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın zor da olsa finali görebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasından 3 takımla çıkarken, 2000 yılında Galatasaray’ın başardığı gibi kupanın kazanılıp kazanılamayacağı, en azından final oynanıp oynanamayacağı konuşulmaya başlandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un başarılarını nereye kadar sürdürebileceği tartışılırken, Hürriyet yazarları, ağırlıklı olarak zor da olsa finalin görülebileceğini dile getirdi.

İLKER YASİN: YARI FİNAL OLABİLİR AMA FİNAL...

BENCE final çok zor. Belki yarı final söz konusu olabilir. Gerek Fenerbahçe, gerekse Beşiktaş ve Osmanlıspor’un finale ulaşabileceğini sanmıyorum. Grup karşılaşmalarında Manchester United gibi dev takımlar yedek kadrolarını kullandılar. Ancak finale doğru giderken en iyi kadrolarıyla sahada yer alacaklardır. İngiltere, Almanya gibi önde gelen ülkelerde Avrupa Ligi cazip bir lig olarak görülmüyor. Buna rağmen bir Türk takımının final oynayacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

HAKAN ÜNSAL: BEŞİKTAŞ İÇİN OCAK AYI KRİTİK

FİNAL görme ihtimali olan takımlar Beşiktaş ve Fenerbahçe tabii ki. Beşiktaş devre arası sakatlık sorununu halleder ve takviye yaparsa finali görme ihtimali daha yüksek olan taraf. Fenerbahçe üzerine koyarak gidiyor ama bu Avrupa Ligi için yetmez. Devre arası Advocaat müdahalesi ile daha farklı olacaktır. Fenerbahçe’nin finali görmesi için yeni gelecek oyuncuların uyumu ve etkisi hayati önem taşıyor.

RÜŞTÜ REÇBER: FENERBAHÇE DAHA YAKIN

FİNALİ görebilmeye en yakın takım Fenerbahçe gibi görünüyor. Hem oyuncu kalitesi, hem tecrübesi bakımından bir avantajları var. Osmanlıspor için ilk maçtaki skor turu belirleyecek maç olacaktır. Beşiktaş’ın hem moral bozukluğunu atması ve hem de lige dönmesi lazım. Siyah beyazlılar da UEFA Avrupa Ligi’nde iyi bir noktaya gelecek kadroya sahip.

UĞUR MELEKE: 2013’TEN DAHA İYİ BİR KADRO

2012-13’te yarı final gören Fenerbahçe kadrosuyla bu kadroyu karşılaştırdığımda bu ekibin fazlası var, eksiği yok. Üstelik hocası da tecrübeli. Beşiktaş da gösterdi ki, oyununu tutturduğunda yenemeyeceği takım yok. Ben iki ekipten de yarı final için umutluyum. Osmanlıspor ise Avrupa’daki ilk sezonunda zaten üstüne düşeni yaptı, ziyadesiyle gururlandırdı bizi.  Türk futbolunun gurur yıllarından biri olabilir bu sene.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!