Final var, Fener yok

Güncelleme Tarihi:

Final var, Fener yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 22:48

Fenerbahçe Ülker, Cumhurbaşkanlığı finalinin kaybedilmesiyle başlayan kötü seriyi, Türkiye Kupası ile sürdürdü. Parlak giden Euroleague serüveni, Madrid’deki dörtlü finalde kötü sonla noktalandı. Tek hedef kalan lig şampiyonluğuna ise Karşıyaka serisi ile veda edildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Ülker bu sezon oynadığı 4 finalde de kupayı göremedi… Avrupa’nın en pahalı kadrolarından biri olan Obradovic yönetimindeki sarı lacivertliler, sezon başı Pınar Karşıyaka’ya, Cumhurbaşkanlığı finalini 77-75 kaybetmesinin ardından, Gaziantep’teki Türkiye Kupası’nda bu kez finalde Anadolu Efes’e 70-60 ile boyun eğdi.
Bu sezon Euroleague’de müthiş işler yapan sarı lacivertliler, Madrid’deki Final Four’da ise önce Real Madrid (96-87) ardından da CSKA Moskova’ya (86-80) yenilerek 4. olabildi.
Son hedef olan Türkiye Ligi şampiyonluğu da, yarı finaldeki saha avantajına rağmen Karşıyaka’ya karşı serinin 3-1 kaybedilmesiyle kaçtı. F.Bahçe Ülker’in bu performansını basketbol otoritelerine sorduk..

Ünal Özüak - Ne sihirdir ne keramet

BÜTÇE, oyuncu kalite ve kalibresi, kişisel maaşı yönünden Avrupa’nın en zengin koçu Zeljko Obradovic’in şansı yaver gitmedi. Rotasyon yapıyorum diye yıl boyu ÇARKIFENER’i çevirdi durdu. Çoğu kez ‘Şans topunu atacak oyuncuyu bulamayınca’ kaybetti. Sistemsizliği ‘sallabol’un koş koş at şekli’ olan Obra-kadabra(!) şapkasından yırtık pırtık yıldız parçacıkları çıkartarak FENERBAHÇE Ülker’in umutlarını savurdu.

Haberin Devamı

Mehmet Baturalp - Fener’in oyunu kuranı yok...

1 numaralı problem oyun kurucusuz oynamaları. Zisis bu yükü kaldıramadı, Kenan da robot gibi oynuyor. Obradovic’in artık bunu görmesi lazım. Geçen sene de aynı dertler yaşandı, Bo McCalebb bu pozisyon için faydalı olamadı.

Murat Murathanoğlu - Ülker açıklamasının da etkisi var

KARŞIYAKA serisi atletizm konusunda F.Bahçe’nin çok limitli olduğunu gösterdi. Final Four’da da onu hissettiler.. Karşıyaka ligin en atlet takımı ama burada ‘Ülker açıklamasının’ da etkisi var. Final Four’a fazla odaklanmalarının da..

Murat Didin - Zisis’in uyum sorunu ve Hickman’ın sakatlığı

SEZON başında, 1 numara eksikliği, sonra Zisis’in uyum süreci ve Hickman’ın sakatlıklarından çektiler. Euroleague’de bunları çözdüler ama Türkiye’de rakipler zaaflarından yararlandı.

Mirsad Türkcan - Final Four sendromu

F.BAHÇE Avrupa’nın en iyi koçuna ve kaliteli oyunculara sahip. Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası’nda da belki finalleri kaybetti ama ligdeki yarı final serisini kaybetmesini Final Four sendromuna bağlıyorum. Yine de seneye başarılı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!