Final oynayacağız

Güncelleme Tarihi:

Final oynayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Seba, sinema kahramanlarıyla...

F.Bahçe'nin eski yöneticilerinden Orhan Keçeli'nin Bahçeşehir'de hizmete açtığı CINEMAX Sineması'nın galasında, dünya sinemalarının simgeleri olan Marilyn Monroe, Şarlo ve Batman'le Başkan Süleyman Seba ve yazarımız Hulki İlgün biraraya gelip Valerenga maçının sohbetini yaptılar.

Milli Takım'ın Finlandiya karşısında aldığı olumsuz sonuç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba'yı da üzdü.

Fenerbahçeli eski yönetici Orhan Keçeli tarafından Bahçeşehir'de hizmete açılan CINEMAX Sineması'nın galasında Başkan'a güncel spor sohbetinde sordum:

Kuzeyliler ters geliyor...

- Sayın Seba, son milli maç hakkında düşünceleriniz?

- Efendim ben oldum olası kuzey ülkeleri İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Norveç'ten daima huylanmışımdır. Bu insanlar soğuk iklimde adeta jimnastiğin içinde doğarlar. Dolayısıyla spor onların gıdası gibidir. Bizlerin kulüpler seviyesinde yaptığımız altyapı çalışmaları kuzeylilerin doğal yapılarında vardır. Bu nedenle futbolda profesyonelce hizmet veren bu insanlar aslında özellikle uluslararası yarışmalarda amatörce mücadele ederler. Bu ülkeler futbolcu tarlası gibidir. Bu özellikleri nedeniyle de Avrupa'nın ünlü takımları, kuzeyli futbolcuları kapış kapış alırlar. Son milli maç da bunun canlı bir örneğidir. Sporda ciddiyetin ve her maça aynı önemi vermenin bir sonucudur.

Kadro iyi

- Beşiktaş'ın Norveçli Valerenga maçı ile ilgili düşünceleriniz?

- Başta da söylediğim gibi, Finlandiya'sı, İsveç'i, Norveç'i hiç farketmez. Beşiktaşımız bu takımla ilk maçını Norveç'te deplasmanda oynayacak. Başta Sayın Toshack olmak üzere tüm görevli evlatlarımızın bu duygular içinde mücadele edeceklerine inanıyorum.

- Sonuç ne olur?

- Futbolda her sonuç olabilir. Ama ben Beşiktaşım'ın ligdeki başarısını Kupa Galipleri Kupası'nda da sürdüreceğine inanıyorum.

Hedefimiz hep zirve...

- Hedef belli mi?

- Karakartalım'ın hedefi her zaman final oynamak, her zaman şampiyon olmaktır. Bu kez Avrupa'da büyük başarılar elde edip kupayı almak istiyoruz. Tabii bu düşüncelerimi Avrupa kupalarında mücadele veren G.Saraylılar için de temenni ediyorum. Ancak, hepsinin ötesinde öncelikle bu haftaki lig maçında Erzurum maçını kazanmamızı bekliyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!