FİMAKS, üretim kapasitesini yüzde 50 arttıracak

Güncelleme Tarihi:

FİMAKS, üretim kapasitesini yüzde 50 arttıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:00

FİMAKS, üretim kapasitesini yüzde 50 arttıracak

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - KARACABEY ve Mustafakemalpaşa fabrikalarında tarım makinaları üretimi gerçekleştirip dünyanın 100’den fazla ülkesine ihraç eden Fimaks, 2017 yılında üretim kapasitesini yüzde 50 arttırmayı hedefliyor.

Fimaks AŞ İcra Kurulu Başkanı Atalay Çetin, “Fimaks olarak biz de bu normalleşme süreciyle birlikte 2017 yılında kapasitemizi yüzde 50 arttıracak yeni bir yatırımı daha devreye almayı planlıyoruz” dedi.

Tarım makinaları sektörünün 2016 yılındaki durumunu değerlendiren Çetin, tarım ve hayvancılıkla ilgili gelişmelerin sektörü doğrudan etkilediğini belirtirken, “2016 yılında genel anlamda büyükbaş hayvancılık sektörüne baktığımızda süt fiyatlarının düşük seyretmesi yanı sıra girdi maliyetlerinin dolara bağlı olarak artıyor olması nedeniyle orta ve büyük işletmelerin yatırımlarını durdurmasına veya ertelemesine sebep oldu. Bu dönemde ağırlıklı olarak besi hayvancılığı, yüksek seyreden et fiyatlarını nedeniyle yatırımlarına devam edebildi” diye konuştu.

2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelerin yatırımcıların daha temkinli hareket etmesine neden olduğunu ifade eden Çetin, “Aynı zamanda 2016 yılında makine ekipmana verilen yüzde 50 hibe desteklerinin kaldırılması ve IPARD 2 açıklamasının gecikmesi nedeniyle bazı alımlar ertelendi. Yılsonunda açıklanan Kırsal Kalkınma destekleri ve IPARD 2’nin önümüzdeki yıl açıklanacağına ilişkin öngörü nedeniyle 2017 yılında yatırımların artacağı beklentisi var. 2017 yılında normalleşme olmasıyla yatırımların ve buna bağlı olarak ekipman satışlarının da artması beklenmektedir” dedi.

Dünya piyasalarında genel olarak düşük seyreden tarım ürünleri, et ve süt fiyatları nedeniyle bütün dünyada makine ekipman satışlarında hissedilir bir azalma yaşandığını da sözlerine ekleyen Çetin, “Fimaks olarak biz, fuar katılımlarımız ve yeni açtığımız pazarlar sayesinde 2016 yılının son çeyreğinde ihracatımızı arttırmayı başardık.2017 yılında kapasitemizi yüzde 50 arttıracak yeni bir yatırımı daha devreye almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!