filmekimi'ne 16 bin seyirci

Güncelleme Tarihi:

filmekimine 16 bin seyirci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2003 17:49

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "filmekimi Sonbahar Film Haftası"nı 16 bin sinemasever izledi. 10 ile 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin programı, geçen yılın en önemli filmlerinden bazıları ile son altı ay içinde dünya festivallerinde gösterilen yepyeni filmlerin yanı sıra, önümüzdeki günlerde Türkiye’de vizyon görecek filmlerin ilk gösterimlerinden oluşuyordu.

Haberin Devamı

"filmekimi" programında yer alan filmlerden en çok ilgi görenler, Danimarka’nın haşarı çocuğu Lars Von Trier’in “Dogville”i ile Oliver Stone’un Fidel Castro ile geçirdiği üç günün belgeseli “Comandante” oldu.  Önümüzdeki günlerde vizyona sürülecek her iki filmin de biletleri daha rezervasyon döneminde tükendi.

Biletleri kısa zamanda  tükenen diğer filmler ise Michael Haneke’nin en son ve “en iyimser” çalışması “Kurdun Günü”, Zhang Yimou’nun estetik harikası yeni filmi “Kahraman” ve Denys Arcand’ın kara mizah yüklü çalışması “Barbarların İstilası” oldu. Önümüzdeki günlerde sırasıyla Belge Film, Medyavizyon ve Umut Sanat tarafından vizyona sokulacak bu filmlerle, gece seanslarında Emek Sineması tam doluluğa ulaştı.

filmekimi’nde en çok ilgi gören filmlerden biri de 11 Ekim Cumartesi saat 24.00’teki Geceyarısı Sineması gösteriminde yer alan “Ölüm Oyunu” oldu. Başrolünde Takeshi Kitano’nun  oynadığı ve Bir Film tarafından vizyona sunulacak film, içerdiği şiddet dolu sahnelerle Japonya’da büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

filmekimi gelecek yıl Ekim ayında yine İstanbullu sinemaseverleri Beyoğlu’nda buluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!