Film yapımcısı Birleşmiş Milletler

Güncelleme Tarihi:

Film yapımcısı Birleşmiş Milletler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tüm dünya önümüzdeki günlerde başlayacak olan Venedik Film Festivali'nde, yaratıcılıktan çok bürokrasi ile uğraşan Birleşmiş Milletler Örgütü'nün çok fazla bilinmeyen bir yönüyle tanışacak. Bu yıl, 27 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalde BM'nin yapımcılığını üstlendiği filmler de beyazperdeye yansıyacak.

BM, kuruluşundan bu yana fazla gürültü koparmadan bir çok belgesel ve çizgi film üretti. Hatta kuruluşa bu çalışmalarında yardımcı olan ünlüler arasında İtalyan yönetmen Roberto Rossellini ve Pulitzer ödüllü yazar John Hersey'de bulunuyor.

Örgütün halkla ilişkiler bölümü medya sorumlusu Nadia Younes, BM'nin bu çalışmalarını ‘‘Bu çok iyi saklanmış bir sırdı. Film yapmak bizim hikayemizi anlatmanın en güçlü yolu. Başlangıcından beri Birleşmiş Milletler'in filmleri, hizmetlerine eşlik etmiştir'' diyerek anlatıyor.

Birleşmiş Milletler, yapımcılığını üstlendiği filmlerle Cannes Film Festivali Büyük Ödülü Altın Aslan ve Oscar Ödülü de dahil toplam 75 uluslararası ödül kazandı.

Özürlü bir çocuğun yürümeyi öğrenmesini konu alan 1947 tarihli First Steps (İlk Adımlar) bir Oscar Ödülü'nün sahibi oldu. Bu heykelcik, kazanılan diğer ödüllerle birlikte BM Genel Sekreterliği binasının sekizinci katındaki özel odada saklanıyor.

Son günlerde, Birleşmiş Milletler pek çok yapımcının giremediği Irak ve Kuzey Kore'ye girme iznini de kullanıyor. Örgütün bu çalışmalarından biri olan Secrets in the Sand (Çöldeki Sırlar) bu yılki Venedik Film Festivali kapsamında gösterilecek. Film BM silah uzmanlarının Irak'ın çölde gizlediği biyolojik silah tesislerindeki araştırmalarını konu alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!