Film senaryosu gibi plan mahkemede çöktü!

Güncelleme Tarihi:

Film senaryosu gibi plan mahkemede çöktü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 15:13

Bakırköy Adliyesi’nde dün yürek burkan bir davanın duruşması görüldü.

Haberin Devamı

Sanık sandalyesinde uyuşturucu bağımlısı 30 yayındaki A.U.; mağdur tarafta 16 yaşındaki kuzeni, tanık sıralarında ise A.U.’nun babası ve amcası yer aldı. U. Ailesi, oğullarını düştüğü bağımlılıktan kurtarmak için her yolu denedi; ancak başarılı olamadı.

Film senaryosu gibi plan mahkemede çöktü

Aile en son bir plan yaptı. Plan, A.U.’nun cezaevine girmesini sağlamaktı. Amaç ise, oğullarının cezaevine girerek uyuşturucudan uzak kalabileceği ihtimaliydi. Bunun için, A.U.’nun, kuzeninden bıçak zoru ile para almak istediği senaryosu kurgulandı. Bu şekilde karakolda ifade de verildi. Ancak, soruşturma aşamasında çelişkili ifadeler verilince tutuklama kararı çıkmadı. U., ailesinin planladığı gibi cezaevine girmediği gibi üstüne bir de U. hakkında nitelikli yağma suçundan 15 yıla varan sürede hapis istemi ile dava açıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz kurban bayramında 16 yaşında olan S.U polise giderek 30 yaşındaki kuzeni A.U’yu şikayet etti. Kuzeninin uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kendisinden bıçak zoruyla para aldığını iddia eden S.U Adli Tıp Kurumu’ndan da darp raporu aldı. İfadenin ardından gözaltına alınan A.U serbest bırakıldı ancak “silahla yağma” suçundan hakkında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İLK DURUŞMADA ORTAYA ÇIKTI

Olayın gerçek yüzü ise davanın dün görülen ilk duruşmasında mağdur S.U’nun verdiği ifadeyle ortaya çıktı. 18 yaşından küçük olduğu için psikolog eşliğinde ifade veren S.U, sanık A.U’nun babası ile kendi babasının kuzeninin “hapse girerse uyuşturucuyu bırakır” düşüncesiyle kendisine yalan ifade verdirdiklerini söyledi.  S.U ifadesinde, “Bana A.’nın üzerine böyle bir olaya karıştığı şeklinde şikayette bulunursak belki cezaevine girip kendine gelir toplanır dediler. Benim bu şekilde ifade vermemi istediler. İlk başta kabul etmedim. Ancak babam ve amcam ısrar edince karakolda o şekilde ifade verdim” dedi.

Haberin Devamı

ANNESİ GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE ŞİKAYETTEN VAZGEÇİRDİ

A.U’nun kendisine vurmadığını ve bıçak çekmediğini söyleyen S.U, “Benim hastane raporumda belirtilen darp izi de polis aracına bindiğimde sinirli olan bir polisin bana vurması üzerine gerçekleşti” dedi.  Sanık A.U’nun annesi ve kendi annesinin olayın gerçeğini öğrenince şikayeti geri çekmesini istediğini anlatan S.U, kuzeninden şikayetçi olmadığını söyledi.

'UYUŞTURUCUDAN KURTARMAK İÇİN YAPTIM'

Duruşmada ifade veren baba da yaptıkları ‘plan’ı kabul ederek, “Oğlum uyuşturucu madde bağımlısıdır. Kurtulması için çok uğraştım. Hastaneler çözüm olmadı. Yeterli yardımı alamadım. Kardeşim ile konuşarak bu oğlanın bir süre cezaevinde kalmasıyla uyuşturucudan belki kurtulabileceğini söyledim. Yeğenime karakolda bu şekilde gaspla ilgili ifade vermesini istedim. Bunu ben düşündüm ancak yaptığımın yanlış olduğunu sonradan anladım” dedi.  

Haberin Devamı

ADLİ KONTROL ŞARTI DA KALDIRILDI

Dün ilk duruşması görülen davada A.U. hakkında tutuklama kararı çıkmadığı gibi, hakkında verilen adli kontrol şartı da kaldırıldı. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!