Fil'm Hafızası'ndan haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Film Hafızasından haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 11:19

Fil'm Hafızası bu hafta sizler için film önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

What We Do in the Shadows (2014)

Her birkaç yılda bir Yeni Zelanda’da gizli bir cemiyet, “Kutsal Olmayanların Maskeli Balosu” adı altında özel bir etkinlik düzenler. Bu baloya aylar kala, bir belgesel ekibi cemiyet üyelerinden bir vampir grubuyla tam erişim sağlar ve belgesel çekmeye başlarlar. What We Do in the Shadows (2014), Yeni Zelandalı Jemaine Clement ve Taika Waititi ikilisinin bu fikirle ortaya koydukları bir vampir komedisidir. İzleyeni, hedonizme mahkûm olmuş vampirleri, her türlü cadıyı, birtakım ucubeleri, küfretmekten çekinen kurt adamları tanımaya davet eden bu kurmaca belgesel; 18. yüzyıl züppesi Viago, genç ve çılgın Deacon, Ortaçağ’dan kalma 862 yıllık Vladislav, 8000 yaşındaki Petyr olmak üzere, her biri nevi şahsına münhasır, haz manyağı dört vampirin etrafında döner. Balo günü gelip çattığında, kameranın varlığına tepki gösteren zombiler, vampirler, kurt adamlar tarafından bizi bulunduğumuz tarafın gerçekliğine dair bir sorgulamaya iter. Prömiyerini 2014 Sundance Film festivali’nde yapan What We Do in the Shadows, her sahnesiyle eğlenceli ve özgün bir yapım. Fazla düşünmeye gerek yok, bir bardak taze kan alır mıydınız?

Haberin Devamı

Film Hafızasından haftanın film önerileri

Filmin Künyesi

Yönetmen: Jemaine Clement, Taika Waititi

Oyuncular: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonny Brugh, Cori Gonzalez-Macuer

Filmi Tanıtan: Dilan Salkaya

 

Beyoğlu’nun Arka Yakası (1987)

Haydar, evli ve iki çocuk babası bir memurdur. Maaşını aldığı gün eşiyle kavga etmesi sonucu, soluğu Beyoğlu’nda alır. Kendini Beyoğlu gecelerine bırakmasıyla birlikte karşısına çıkan Disko Çarli ve Konsomatris Zümrüt ile yaşadıklarıysa, Beyoğlu’nun bilinen, ama göz ardı edilen karanlık tarafını açık bir şekilde resmeder. Adıyla müsemma bir şekilde ilerleyen Beyoğlu’nun Arka Yakası, bir yandan Haydar’ın devamlı karşısına çıkan belgesel ekibi aracılığıyla Beyoğlu’nun tarihi tarafını betimlerken bir yandan da tinerciler, pavyonlar, kadın satıcıları ekseninde Beyoğlu gecelerinin portresini çizmektedir. Haydar’ın bir gecede başına gelen olaylar etrafında örülen hikâye, dinamizmi ve realist anlatısıyla sinemamızın en nevi şahsına münhasır yapımlarının başında gelir. Başrollerini Tarık Akan, Erdal Özyağcılar ve Oya Aydoğan’ın oynadığı filmin yönetmen koltuğunda ise sinemamızın ustalarından Şerif Gören yer almaktadır.

Haberin Devamı

Film Hafızasından haftanın film önerileri

Filmin Künyesi

Yönetmen: Şerif Gören

Oyuncular: Tarık Akan, Erdal Özyağcılar, Oya Aydoğan

Filmi Tanıtan: Polat Öziş

 

The Interpreter (2005)

2008 yılında kaybettiğimiz; They Shoot Horses, Don’t They? (1969), The Way We Were(1973), Out of Africa (1985) gibi efsane filmlerin yönetmeni aynı zamanda aktör ve yapımcı olan Sydney Pollack, Oscar ödüllü oyuncular Sean Penn ve Nicole Kidman ile politik bir film olan The Interpreter’da bir araya geliyor. Silvia Broome, hayali bir Afrika ülkesi olan Matobo’da doğmuştur ve Birleşmiş Milletler’de (BM) çevirmenlik yapmaktadır. Silvia, bir gece tesadüfen BM Genel Kurul Salonu’nda konuşan iki kişinin, Matobo Başkanı Edmond Zuwanie’ye suikast yapacağını öğrenir. Durumu Amerikan Gizli Servisi’ne bildiren Silvia, söyledikleri ile ajan Tobin Keller’ı inandıramaz; zira zamanında, doğduğu ülkenin özgürlüğe kavuşması için erkek kardeşi ile birlikte eline silah almaktan çekinmemiş olan eski bir gerilladır. Silvia, yaşadığı trajik bir olay sonrasında silahlara veda ettiğini açıklayadursun, BM Genel Kurulu’nda konuşma yapmak üzere yakında New York’a gelecek olan eski özgürlük savaşçısı, yeni zalim diktatör Edmond Zuwanie, suikastın yanı sıra, savaş suçlusu olarak yargılanmaktan da kurtulabilecek midir?

Haberin Devamı

Film Hafızasından haftanın film önerileri

Filmin Künyesi

Yönetmen: Sydney Pollack

Oyuncular: Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener, Jesper Christense

Filmi Tanıtan: Ezgi Ulukoca

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!